Trump inte redo att underteckna Oracles avtal med Tiktok - ska granska avtalet idag

Oracle Bytedance Sociala medier
Trump inte redo att underteckna Oracles avtal med Tiktok - ska granska avtalet idag

Finwire / Breakit

Har flera problem med avtalet.

USA:s president Donald Trump uppger att han inte är redo att underteckna avtalet där Oracle blir teknikleverantör till Bytedances populära videoapp Tiktok i USA. Han motsätter sig också att Oracle bara blir minoritetsägare i Tiktok i USA efter att ha tidigare bannlyst appen av nationella säkerhetsskäl.

Trump sade att Tiktok måste vara 100 procent ägt av USA vad gäller nationella säkerhetsskäl.

Han sade också att han först tänker granska avtalet innan han eventuellt skriver under. Han kommer att få det på sitt bord under torsdagen, rapporterar CNBC.

Oracle får tillgång till nästan allt hos Tiktok

Mer detaljer kring Oracle-Tiktok/affären har efteråt publicerats av media, däribland att Oracle kommer att få fullt ansvar för Tiktoks användardata i USA. Detta har varit en av huvudpunkterna för Trump att godkänna affären utifrån nationella säkerhetsskäl.

Vidare uppges Oracle också få full tillgång till Tiktoks källkod och uppdateringar för att försäkra om att inga bakdörrar existerar genom vilka det kinesiska moderbolaget kan samla in amerikansk användardata, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Tiktok har 100 miljoner användare i USA.

Trump har även föreslagit att USA:s regering får en betalning i samband med Oracle/Tiktok-affären men fått veta av advokater att det är olagligt.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER