Readly övertecknades 10 gånger inför börsdebuten

ReadlyBörsen

Maria Hedengren, vd Readly. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Aktien steg när den gjorde debut på Stockholmsbörsen.

Under torsdagsmorgonen tog magasinstjänsten Readly steget in på Stockholmsbörsen. 

Teckningskursen var 59 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 2,17 miljarder kronor, inklusive de nya aktierna som emitterats i samband med erbjudandet. 

Aktien steg vid öppning och handlades till 65 kronor vid 14-tiden. 

Erbjudandet som bolaget gick ut med inför noteringen övertecknades 10 gånger uppger Readly i ett pressmeddelande.

Idag är en spännande dag för Readly, som nu går in i en ny fas som ett noterat bolag", sa bolagets styrelseordförande Patrick Svensk i ett pressmeddelande. 

"Vi ser fram emot att fortsätta Readlys tillväxtresa tillsammans med våra namnkunniga ankarinvesterare och gläds över det starka intresset för vår affärsmodell som avspeglas i att noteringen är övertecknad flera gånger om.”

Åtta ankarinvesterare, bland annat Tin Fonder och Handelsbanken fonder, har åtagit sig att teckna aktier för 390 miljoner kronor i samband med börsnoteringen.

Tungviktare har hoppat av

Tidigare i veckan kom det en rejäl smäll för Readly inför börsnoteringen. De två magasinsjättarna Bonnier News och Aller Media meddelade att de inte kommer förlänga sina avtal och att deras titlar försvinner från Readlys utbud. Det innebär att ungefär 30 procent av magasinstjänstens utbud på svenska försvinner.

“Vi är beslutna att fortsätta dialogen med Aller och Bonnier. Vi hoppas hitta en lösning för att säkerställa att våra kunder utan avbrott kan fortsätta att ta del av dessa tidningar på deras föredragna plattform", sa Readlys vd Maria Hedengren i samband med att nyheten kom tidigare i veckan. 

Enligt bolaget läser 0,9 procent av den globala kundbasen och 5,4 procent av de svenska kunderna ltidningar från de förlagen.

Läs mer