"Tror att båda kunderna är tillbaka till 2021"

Readly

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Kapitalförvaltaren Consensus Asset Managements förvaltare Anders Wright kommenterar Readly, som börjar handlas nästa vecka.

Igår meddelades att Aller Media sagt upp sitt avtal och att Bonnier News avser att säga upp sitt förlagsavtal med bolaget. Wright gör kommentaren i en intervju med Placera på måndagen.

Wright medger att leverantörerna är viktiga för den svenska marknaden, men understryker att Sverige inte är den enda marknaden och att de två inte utgör en alltför stor del av bolagets tidningar. Bolaget växer enligt förvaltaren kraftigt internationellt.

Placera visar att global nettoomsättning för bolaget under andra kvartalet i år var 82,8 miljoner kronor, varav 19,6 kom från Sverige.

"Det är ett bolag vi känner väl. Vi har varit med som investerare under tiden som de har varit onoterade. Så vi har följt bolaget i två år ungefär och vi tycker att hittills har bolaget levererat väldigt väl med sina prognoser, vilket gör att vi även tror på deras utlagda prognos framöver. De siktar på en tillväxt på 30 procent ungefär per år fram till 2024", kommenterar Wright.

Förvaltaren menar att avhoppen inte nödvändigtvis behöver drabba bolaget alltför hårt.

"Även om det här skulle gör att var femte eller var tionde svensk säger upp sitt abonnemang på grund av det här, vilket jag tror är högt räknat, så slår det ändå då kanske på 2,5 till fem procent på omsättningen. Så jag tycker inte det här förstör bilden av bolagets möjligheter att växa med de här 30 procenten på lite längre sikt."

Wright medger den dåliga timingen och tror inte att det gynnar någon part att det kom ut när det kom ut, men tror ändå att uppsägningarna inte behöver vara permanenta.

"Om jag skulle gissa så tror jag att båda de här två kunderna är tillbaka som kunder under 2021."

Consensus Asset Management är ankarinvesterare i samband med börsnoteringen av aktien, som börjar handlas på torsdag. Det är även Swedbank Robur, Handelsbanken Fonder, TIN Fonder, C Worldwide, Skandia, Tredje AP-fonden och Skandia liv.

Läs mer