Stort varsel på Junkyard – hälften kan tvingas lämna

Junkyard ehandel
Stort varsel på Junkyard – hälften kan tvingas lämna

Foto: Istockphoto.com

Johanna Ekström

Reporter

Norska ägaren gör sig av med personal.

Nyligen kunde Breakit avslöja att en större omstrukturering planeras på e-handelsraketen Junkyard. Bolaget säljer streetwear och har sedan starten 2002 blivit en storspelare i sitt segment. 

Förra året köptes Trollhättan-bolaget upp av den norska modejätten Varner. 

Nu står det klart att den norska ägaren varslar en rad anställda. 

I ett mejl till Breakit skriver Varners presstalesperson Julie Bragli Eckhardt:

“Junkyard kommer lämna sina nuvarande lokaler i Trollhättan. Lagerverksamheten kommer outsourcas till Varners lager i Vänersborg, cirka 4 kilometer från nuvarande lagret och när detta sker stänger även Junkyard sin butik i Trollhättan”.

“Junkyards övriga verksamhet i Trollhättan kommer också lämna lokalerna. Några avdelningar kommer outsourcas och några avdelningar kommer omlokaliseras till Vänersborg eller Junkyards kontor i Göteborg".

Hon bekräftar att åtgärderna kommer att innebära en “personalminskning”. 

Värre än förväntat

Enligt uppgifter till Breakit, som inte bekräftats av ledningen, rör det sig om ett totalt varsel på 47 personer. Främst i Trollhättan, men även personer i Göteborg ska ha varslats. Det utgör nära hälften av de anställda i bolaget, som på hemsidan uppger att de har drygt 100 anställda i Stockholm, Göteborg och Trollhättan. 

Källor till Breakit uppger också att det gått ut information om att Varner planerar att nyanställa i samband med lagerflytten, med tillägget att de som varslats “kommer kunna söka” de nya tjänsterna. 

Enligt en anställd som Breakit pratat med är varslet värre än vad många förväntat sig när omstruktureringen först aviserades. Det finns också en besvikelse över att de behöver söka de nya tjänsterna. 

Breakit har sökt Junkyards vd Jonas Moberg samt ekonomichefen Anders Ohlsson utan resultat. Representanter för Handels som Breakit talat med uppger att förhandlingar pågår och att de därför inte kan uttala sig. 

Läs fler artiklar
LÄS MER