Klarna skiftar om i toppen – rekryterar ny finanschef

Klarna fintech Bank
Klarna skiftar om i toppen – rekryterar ny finanschef

Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare på Klarna. Foto: TT/press

Tobias Blixt

Reporter

Nuvarande finanschefen Camilla Giesecke ska ansvara för globala expansionen.

Breakit kan idag rapportera att betaljätten Klarna har rekryterat en ny finanschef, något som bekräftas av bolaget globala kommunikationschef Aoife Houlihan.

Det är Niclas Neglen, för närvarande operationell chef inom EMEA-regionen på HSBC, som kommer att kliva på rollen. Något exakt datum nämns inte, mer än att skiftet kommer att ske efter årsskiftet.

“Vi är glada över att kunna välkomna Niclas till Klarna. Han tar med sig vidsträckt erfarenhet av att leda finansiella team i storskaliga internationella företag inom dynamiska marknader och han kommer att vara ett fantastiskt tillskott till vår seniora ledningsgrupp", skriver Aoife Houlihan till Breakit i ett uttalande och fortsätter.

"Vi ser fram emot att arbeta med honom för att genomföra vår strategi att ha en ledande position på marknaden globalt, samtidigt som vi investerar för tillväxt.”

Samtidigt kommer Klarnas nuvarande finanschef Camilla Giesecke att få en ny roll som expansionschef på bolaget. 

“Samtidigt som vi fortsätter att uppnå våra ambitiösa mål i USA och andra befintliga marknader, måste vi också utvärdera alla möjligheter att växa och fördjupa vårt avtryck på den globala marknaden” skriver Aoife Houlihan.

Niclas Neglen har utöver sin nuvarande anställning tidigare varit finanschef på HSBC EMEA och på GE Capital i Storbritannien.

Läs fler artiklar
LÄS MER