Saknar ni spelare till kvällens padelmatch? Inga problem!

Saknar ni spelare till kvällens padelmatch? Inga problem!

Nya matchmaking-tjänsten i Padelappen gör det enkelt för er att hitta en fjärde spelare eller ett nytt motstånd att utmana.
“Det finns alltid någon som vill spela padel”, säger Jesper Vendel, vd och medgrundare på Padelappen Sweden AB.

Visst är det trist att du inte kan spela padel så ofta som du vill? Att alltid behöva förlita sig på att dina närmaste vänner eller kollegor kan spela just när du vill och kan? 

Nu finns det en lösning. Padelappen är en unik plattform som samlar alla spelare och padelcenter där du bor. Med den nya matchmaking-tjänsten kan du med några knapptryckningar lägga ut en ansökan för att hitta medspelare på samma nivå som de andra i bollen, och snabbt och smidigt få in fler spelare till matchen.

Vi såg att det fanns ett behov av att kunna hitta medspelare när kompisarna inte kan spela

Så oavsett om ni är tre spelare som vill hitta en fjärde, eller om du kanske är ny i stan och ännu inte hittat några padelpartners, så skapar Padelappen möjligheten att alltid kunna snöra på sig skorna och spela.

“Jag tror att många av oss som älskar sporten har varit med om att tvingas ställa in i sista stund för att någon hoppar av. Det var en av anledningarna till att vi drog igång och utvecklade Padelappen, vi såg att det fanns ett behov av att kunna hitta medspelare när kompisarna inte kan spela”, säger Jesper Vendel.

Skapar värde för alla

Padelappen samlar alla landets padelbanor i en och samma applikation, oavsett vilket bokningssystem som används. Appen tog ett halvår att utveckla och lanserades i juni i år. Idag är Padelappen den självklara samlingspunkten för tusentals användare.

“Vi har sedan starten haft fokus på att göra det lättare och smidigare för vänner att skapa matcher vilket redan nu lett till att många flyttat över sin padelkommunikation till Padelappen. Under utvecklingsarbetet gjorde vi en grundlig research på vilka behov som fanns på marknaden och kände hela tiden att vi fick ett starkt stöd ifrån både padel center och padelspelare som bekräftade vår idé”.

Jesper Vendel är vd för Padelappen och har förmånen arbeta med sin favorithobby. “Padel är till för alla, oavsett ålder och kön. Det är många ungdomar som upptäcker padel idag, ett bra sätt att aktivera sig och hitta nya kompisar i en tid där ohälsa och utanförskap är ett stort problem.”

Med den nya matchmaking-tjänsten kommer Padelappen skapa nya kombinationer av spelare runt om i Sverige och samtidigt bidra till att färre banor står tomma. För padelföretag och -varumärken är plattformen en möjlighet att via annonsering nå rakt in i hjärtat av den nya svenska folksporten med relevanta erbjudanden.

”Vi vill bidra till att digitalisera och växa padeln i Sverige, och skapa värde för alla. Det har gått fantastiskt bra hittills, vi får höra att vi erbjuder en helhetslösning som saknats och får samtidigt bra feedback på vad vi kan utveckla och göra bättre. Engagemanget är stort hos både användare och aktörer, det tycker vi är jättekul”..

Internationell lansering

Målet är att på sikt bli globalt marknadsledande inom matchmaking och community. Hittills har fokus mest varit den svenska marknaden, men senare i höst lanseras Padelappen i fem andra stora padelländer. Till sin hjälp i den internationella expansionen har de den svenska padelprofilen Andreas Johansson som partner och dörröppnare.

"Andreas kunskap och stora kontaktnät är ovärderligt för oss", säger Jesper Vendel.

Padelappen har hittills finansierats av grundarna. Flertalet investerare har dock redan kontaktat företaget och framöver ser Jesper Vendel att externt kapital kommer behövas för att expandera internationellt.  

“Det viktigaste är att man delar vår vision och passion för padelsporten”.

Testa padelappen du också! Ladda ner för IOS här eller för Android här.

Har du fler frågor kring Padelappen, kontakta Jesper Vendel direkt på jesper@padelappen.com

Exempel på funktioner i Padelappen

Chatt med andra spelare

Hitta nya spelare via matchmaking-funktion

Skapa grupper med kompisgäng/padelgäng

Skapa matcher direkt i appen

Se alla banor i Sverige

Statistik på matcher

Kalender med tider man kan spela per vecka/veckor,

Matcha din kalender med andras

Se matcher under planering, kommande matcher och spelade matcher

Betalningsfunktioner

Eerbjudanden om att köpa padelutrustning

Läs fler artiklar
LÄS MER