Helena Westin kliver in i Fairlos styrelse: "I linje med mina värderingar"

Fairlofintech

Bröderna Hanna och nya styrelseordföranden Helena Westin. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Styrelseproffset Helena Westin kliver in som ny styrelseordförande i fintech-bolaget Fairlo.

Fairlo grundades 2016 av bröderna Jimmy och Shamon Hanna med syftet att erbjuda lån till oväntade vardagsutgifter, samtidigt som man säger sig vilja erbjuda lånen utan att användarna ska behöva bli fast i “dyra och icke-flexibla lån”.

Nu kliver Helena Westin in som ny styrelseordförande i bolaget. Hon har tidigare lång erfarenhet från styrelsearbete i bolag som SVT, Spoon Publishing, RFSL, Dynamic Code, Grooo och Rättviseförmedlingen. Dessutom är hon Styrelseordförande i Sveriges kommunikationsbyrårer KOMM.

“Jag tackade ja till uppdraget eftersom ledningens vision ligger i linje med mina värderingar. Att utmana en så gammaldags bransch som lån- och finans är dessutom en uppgift jag går igång på”, säger Helena Westin i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är Helena Westin också en av Fairlos investerare, tillsammans med Anders Göranssons Soläng Invest och affärsängeln Boel Rydenå Swartling. 

Även Antonio Gozzo, vd för Reveal, tar plats i bolagets styrelse.

Fairlo skriver också i pressmeddelandet att man nu satsar på tjänster som ska förhindra att bolagets krediter ska kunna användas för spelmissbruk eller överskuldsättning.

Bolaget grundades 2016 och under 2018 omsatte man man 589.000 och gjorde en förlust på strax över 2 miljoner.

Läs mer