Sök

Emil Hansson lämnar Rocker – Hanna Neidenmark tar över som vd på Rocker

BynkRockerfintech

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tar över bankutmanaren.

Bankutmanaren Rocker, tidigare Bynk, har gasat kraftigt med massiva reklamkampanjer de senaste åren och har backats upp med stora summor riskkapital. Men den senaste tiden har det börjat kärva och i början av april tvingades man pausa sin internationella satsning och sa upp flera konsulter.

Nu byter bolaget vd och Hanna Neidenmark tar över rodret efter Emil Hansson som lämnar företaget.

"Vi är glada och stolta över rekryteringen av Hanna Neidenmark till ny vd", säger Ann Krumlinde, styrelseordförande i Rocker i ett pressmeddelande.

"Hanna får nu ansvaret för att realisera vår ambition att bli ett tydligt alternativ till den traditionella banken och utveckla vår peer-to-peer betalaffär."

Lämnar Lendo

Hanna Neidenmark har kommer senast från Lendo där hon jobbat i flera roller, bland annat som produktchef och finanschef och vd. Senast har hon varit ansvarig för den nordiska och den europeiska marknaden.

"Målet är att växa snabbt mot en vision att bli en ledande internationell aktör inom digitala banktjänster för retailmarknaden," säger hon i ett pressmeddelande.

"Jag ser fram emot att att kunna bidra med de erfarenheter jag har av att leda den framgångsrika expansionen av Lendo."

Emil Hansson lämnar vd-posten direkt och fram tills att Hanna Neidenmark tar över i början av 2021 kommer nuvarande finanschef Frida Bexelius vara tillförordnad vd.

Rocker erbjuder bland annat betalkort, konsumtionslån och checkout-lösningar för e-handlare.

Bolaget omsatte 101 miljoner kronor under 2019 och redovisade en förlust på 176 miljoner kronor.

Rocker ägs till 32 procent av Schibsted och investeringsbolaget LMK har i sin tur en ägarandel på 17 procent. Resterande innehav är fördelat på ett antal övriga aktieägare. 

I ett sms till Breakit bekräftar Emil Hansson att han lämnar Rocker och att han ser fram emot att följa bolaget som aktieägare.

LÄS OCKSÅ: Bynk satsade en kvarts miljard på reklam – sen bytte de namn till Rocker

Läs mer