Nakd-grundaren Jarno Vanhatapio: Då kan vi gå till börsen

Nakd e-handel
Nakd-grundaren Jarno Vanhatapio: Då kan vi gå till börsen

Jarno Vanhatapio, vd på Nakd. Foto: Johanna Ekström

Caroline Englund

Reporter

E-handelsraketen har ökat sig igenom corona-krisen – och kan gå till börsen om ett par år.

Nakd, som säljer mode på nätet, har tagit in sammanlagt nästan 800 miljoner kronor i riskkapital och växt i en rasande fart sedan starten 2016. 2019 landade omsättningen på 1,3 miljarder kronor och förlusten på 142 miljoner kronor. 

När bolaget presenterade sina siffror för det andra kvartalet i början av sommaren stod det klart att tillväxten håller i sig. 

Nakds totala försäljning landade på strax under 500 miljoner kronor under det andra kvartalet. Samtidigt ökade försäljningstakten med 75 procent jämfört med motsvarande kvartal förra året. Nakd kunde även för första gången redovisa lönsamhet.

I en längre intervju med tidningen Göteborgs-Posten avslöjar grundaren Jarno Vanhatapio att Nakd kan gå till börsen inom några år.

“Just nu mår vi bäst utanför börsen, så vi kan få arbetsro och växa på nya marknader. Men jag är tredje största ägare och riskkapitalbolagen som investerat har en horisont på normal 5-7 år för sina investeringar. Så det skulle kunna bli en börsnotering någon gång 2022-2024 i sådana fall”, säger han till tidningen.

Breakit har tidigare berättat om vilka som äger Nakd – kolla in hela listan här. 

Läs fler artiklar
LÄS MER