Sök

Vi har kartlagt Sveriges 50 största SaaS-företag – exklusiv analys av alla bolag på listan

SaaS

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Nu publicerar Breakit den första stora granskningen av Sveriges hetaste bransch.

Från i princip helt okända till ett av näringslivets hetaste segment. Scenförändringen har varit dramatisk för bolagen som går under förkortningen SaaS – Software as a Service.

Länge var det bara en liten initierad krets som förstod storheten bakom modellen. Men nu inser allt fler att kombinationen av molnbaserade mjukvara och prenumerationsmodell är högexplosiv. För de som hittar rätt produkt väntar både supertillväxt och hög lönsamhet.

Utvecklingen startade på den amerikanska västkusten men sprider sig sedan något år tillbaka likt en löpeld också över den europeiska kontinenten. 

Fortfarande har dock uppmärksamheten i svenska affärsmedier varit relativt blygsam.

Men nu tar vi på Breakit det första samlade greppet om Sveriges SaaS-industri. Som ett led i höstens stora satsning, vår konferens SaaS Summit, har vi i en unik rapport kartlagt de 50 största SaaS-bolagen för att identifiera trender och framgångsfaktorer. I rapporten som släpps idag finns:

# Alla hårda nyckeltal – omsättning, resultat, kassa, nyemissioner, antal anställda med mera.

# Analyser av samtliga 50 bolag på listan – möjligheter, risker, hot.

# Bolagen som växer snabbast. Bolagen som bränner mest pengar. Bolagen som tjänar bäst.

# Storaffärerna – de hemliga prislapparna avslöjas.

På vårt event SaaS Summit kommer vi att dissekera rapporten och gå på djupet med slutsatserna. Du kommer också träffa en rad av profilerna bakom bolagen på listan på eventet. För specialpriset 950 kronor kan du nu gå på SaaS Summit och få hela den 28-sidiga rapporten på köpet (den kan också köpas separat). Här kan du anmäla dig och köpa rapporten!

Läs mer