Junkyard lägger ner i Trollhättan – förhandlar med facket

Junkyarde-handel

Foto: Istockphoto.com

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Enligt uppgifter till Breakit lägger e-handelsraketen Junkyard ner sin verksamhet i Trollhättan. Något som skapat oro bland de anställda.


Streetwear-butiken Junkyard lanserades 2002 och har blivit en storspelare inom sitt segment i Norden. Enligt senast tillgängliga årsredovisningen, för 2018, landade omsättningen på 325 miljoner kronor. Bolaget grundades i Trollhättan och har sitt lager och butik där. 

Förra året såldes bolaget till den norska modejätten Varner. 

Nu planerar den norska ägaren en större omstrukturering inom bolaget. 

Enligt uppgifter till Breakit informerades personalen i Trollhättan om det under förra veckan. I ett internt utskick, som vi tagit del av, framgår att företaget kommer att lämna sina lokaler i Trollhättan helt. Lagret kommer istället att slås ihop med det större lager som Varner har utanför Vänersborg. Butiken i Trollhättan kommer att stängas. Övriga verksamheter som finns i Trollhättan kommer att flyttas eller “outsourcas”. 

"Ska ta hand om personalen"

Enligt en anställd som Breakit pratat med är stämningen på golvet deppig och uppgiven. Företaget har inte kommunicerat om några uppsägningar i nuläget, men många tror att så kommer bli fallet. 

Ledningen för företaget hänvisar Breakits frågor till Verners norska presstalesperson.

I ett mejl till Breakit skriver Julie Bragli Eckhardt, kommunikationschef på Varner, att bolaget håller på att se över hur de ska organisera verksamheten för att Junkyard ska kunna utvecklas.

“Vi ska se till att ta hand om vår duktiga personal på bästa sätt genom den processen och kan tyvärr inte ge mer information i nuläget.”

Fackliga förhandlingar kommer att inledas i veckan.

Läs mer