Sök

AVA satsar på erotik för kvinnor: “Enormt växande marknad”

AVA Stories

Linnea Taube och Rosanna Thun. Foto Press

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

"Vi jobbar med att ta kvinnors erotik in i finrummet."

En ny digital prenumerationstjänst som bland annat satsar på erotik i ljudformat för kvinnor ska lanseras inom några månader. 

Bakom plattformen, som kallas AVA stories, ligger Rosanna Thun, som fram till i somras var vice vd på influencerbyrån Tourn, och Linnea Taube. 

”Vi jobbar med att ta kvinnans erotik in i finrummet”, säger Linnea Taube i ett pressmeddelande. 

Syftet med tjänsten är bland annat att öka kunskapen om sex och kvinnans sexlust och att utmana en marknad som hitintills har dominerad av män. Förutom erotiska noveller kommer prenumeranterna kunna ta del av artiklar, intervjuer, tutorials och vetenskap på temat både i ljud- och textformat.

“Idag väljer fler och fler att betala för nischad content. Vi vet redan att ljudformat fungerar otroligt bra och är en enormt växande marknad”, säger grundaren Rosanna Thun i ett pressmeddelande.

Grundarna beskriver produkten som en sexy self-care app och hänvisar till att appar med egenvård inom träning, hälsa och mindfulness just nu går som tåget. 

Bolaget har redan fått sin första investering i form av en belgisk affärsängel och ska under hösten ta in ytterligare mellan 10 och 15 miljoner kronor. 

“AVA utmanar en marknad som hitintills har dominerad av och för män", säger Lotta Malm Hallqvist, styrelseordförande i bolaget

"Vi ser en stark global tillväxtpotential för AVA eftersom den här produkten är vad tiden och vad kvinnor vill ha."

Teamet bakom Ava Stories verkar onekligen vara en trend på. Tidigare i veckan gick det nystartade bolaget Blanche Media ut med en snarlik affärsidé – nämligen Skandinaviens första plattform för audioerotik – erotiska ljudböcker i kortformat – med lansering i oktober.

Och marknaden för så kallat sex-tech och sexuell hälsa verkar lovande industrin bakom värderas till över 30 miljarder dollar globalt och enligt Forbes kommer att vara värd 122 miljarder dollar 2026.

Läs mer