Sök

Wheels har lämnat Stockholms gator – men lovar att de kommer tillbaka

Wheels

Axel Lindnér är Europachef för Wheels. Foto: Pressbilder.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Elsparkcykelutmanaren Wheels har försvunnit från Stockholms gator – men lovar en comeback nästa år.


Investerare och riskkapitalister fullkomligen öser in pengar i vad som numera brukar kallas "micromobility".

Hittills har det mest handlat om elsparkcyklar som hyrs via en app. Men i november förra året lanserades en lite annorlunda utmanare. Wheels, ett bolag från Kalifornien som har tagit in runt 870 miljoner kronor i riskkapital lanserade en liten eldriven "cykel", utan trampor. Hjulen är 14 tum, alltså som barncyklar för de allra minsta knattarna.

Vid lanseringen sa Europachefen till Breakit att han trodde att cyklarna skulle användas även under årets kalla månader. 

"Vi vet att folk kommer fortsätta att använda elsparkcyklarna på vintern, och vi vill erbjuda ett säkrare alternativ", sa han då.

Men nu verkar bolaget ha tänkt om helt. Plötsligt upptäckte Breakits reporter att samtliga cyklar försvunnit från appen. Axel Lindnér bekräftar att detta stämmer.

“För ett par dagar sen hämtade vi upp alla Wheels cyklar från Stockholms gator och skickade dem söderut. Under vinterhalvåret används Wheels cyklar mer i södra Europa än i Stockholm och av den anledningen pausar vi tillfälligt vår friflytande verksamhet i Stockholm fram till 2021. Vi vill rikta ett stort tack till vårt team, partners och kunder i Stockholm och ser fram emot att komma tillbaka snart”, skriver han i ett mejl till Breakit.

Läs mer