Industrifonden kliver in när bankappen Qapital stänger runda

Qapital Industrifonden
Industrifonden kliver in när bankappen Qapital stänger runda

Qapital-teamet. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Svenska Qapital tar nu in det sista av sin riskkapitalrunda på totalt 30 miljoner kronor.

Qapitals app använder sig av social peppning och spelliknande element för att motivera människor att sköta sin ekonomi på ett bättre sätt.

Nu stärker bolaget kassan och stänger den runda som vi tidigare har rapporterat om. Det är sedan tidigare känt att riskkapitalbolaget Northzone deltar i rundan - nu står det klart att även Industrifonden går in.

”Vår lösning gör det möjligt för kunden att spara pengar utifrån sitt eget konsumentmönster. Att enkelt kunna överblicka sitt sparande och få direkt återkoppling på sina ekonomiska handlingar utifrån egna definierade målsättningar leder till ökad medvetenhet. Det hjälper kunden att bli mer rationell i sin konsumtion”, säger George Friedman, vd på Qapital i en kommentar.

Bolaget fokuserar än så länge på den amerikanska marknaden. Planen är att expandera där under året.

För Industrifonden innebär investeringen i Qapital en av de första inom finansiell teknik.

”Qapital har en spännande tjänst som ligger helt rätt i tiden och Industrifonden ser stor potential i teamet och bolaget. Marknaden för fintech-tjänster kommer att fortsätta växa och vi ser ett stort behov av banktjänster som utgår ifrån kund och kundnytta. Vi vill konsumera banktjänster på samma smidiga och användarvänliga sätt som vi streamar musik”, säger Sofia Ericsson Holm, investeringsansvarig på Industrifonden.

Läs fler artiklar
LÄS MER