Louise Nylén ny vd på Dynamic Code – grundaren tar ett steg tillbaka

Dynamic Code Hälsa
Louise Nylén ny vd på Dynamic Code – grundaren tar ett steg tillbaka

Louise Nylén, ny vd på Dynamic Code

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Skifte på vd-posten.

Linköpingsbolaget Dynamic code har utvecklat DNA-baserade tester för att upptäcka en rad sjukdomar. Som privatperson kan man beställa hem egna test men bolaget samarbetar också med apotek och flera vårdaktörer.

Under vårens corona-pandemin tog man snabbt fram ett test för att upptäcka viruset och inledde ett samarbete med flera regioner och vårdaktörer. Under sommaren har bolaget också fått kritik för sina corona-tester, där var tredje test i Halland under en period misslyckades.

Nu kliver grundaren Anne Kihlgren av vd-posten och lämnar över till Louise Nylén som just nu är marknadschef på fintechbolaget Trustly och tidigare bland annat varit vice vd på Leo Vegas.

”I ett läge med växande förståelse för nyttan med distansvård och e-hälsa har nu Dynamic Code stora möjligheter att expandera på både befintliga och nya internationella marknader”, säger avgående vd:n Anne Kihlgren i ett pressmeddelande. 

“Att anställa en ny vd är ett viktigt nästa steg i denna satsning.”

Grundaren ska nu istället fokusera på strategisk utveckling av hälsotestkoncepetet.

Kommer spela en viktig roll

1 november tar Louise Nylén över som vd och hon tror att Dynamic Code produkter och plattform ligger helt rätt i tiden.

“Jag är övertygad om att Dynamic Code kan spela en viktig roll i transformationen av hälso- och sjukvården framåt, både inom och utanför Sveriges gränser”, säger hon i ett pressmeddelande. 

“Jag ser med spänning och ödmjukhet fram emot att få vara en del av Dynamic Codes fortsatta resa”.

Förra året ökade Dynamic Code sin omsättning till 18,3 miljoner kronor enligt siffror som Dagens Industri har tagit del. Samtidigt steg förlusten också till 19,3 miljoner kronor.

I februari tog bolaget in 47 miljoner från bland annat Thord Wilkne och Backing Minds.

Läs fler artiklar
LÄS MER