Ljuva recensioner av Crusader Kings III får Paradox-bossen att jubla: "Otroligt stolta"

Paradox Interactive spel Börs
Ljuva recensioner av Crusader Kings III får Paradox-bossen att jubla: "Otroligt stolta"

Finwire / Breakit

Fina betyg för det svenska spelbolagets nya satsning.

Det börsnoterade gamingbolaget Paradox vd Ebba Ljungerud konstaterar att det är mycket roligt att kritikerkåren tagit emot satsningen bolagets nya spel, Crusader Kings III, med stor entusiasm.

Spelet, som lanseras om blott några timmar, har mottagits väldigt positivt av kritikerkåren. Hittills har uppföljaren i Crusader Kings-serien ett Metascore-betyg om 91 av 100, med flera tiopoängare – bland annat från IGN.

I jämförelse har Crusader Kings II som lanserades för över åtta år sedan ett Metascore-betyg om 82 av 100.

"Samtidigt ska man komma ihåg att vi bygger spel där spelarnas långsiktiga engagemang är en av de enskilt viktigaste framgångsfaktorerna. Vi väntar med spänning på att få höra vad spelarna säger när de själva får testa om ett par timmar", säger Ljungerud och fortsätter:

"Många inom vår community har gratulerat oss till de fina recensionerna och vi är självklart otroligt stolta över dem. Vårt Crusader Kings-team har jobbat hårt för att kunna ge spelarna en värdig uppföljare till Crusader Kings II. Vi hoppas att våra fans ska tycka om spelet lika mycket som vi gör."

Föregångaren Crusader Kings II har ett högre genomsnittsbetyg på Metacritic från spelarna - 87 av 100. 90 procent av recensioner på PC-plattformen Steam är positiva.

I dagsläget ligger de två utgåvorna av Crusader Kings III på andra respektive tredje plats på Steams globala bästsäljarlista, som utgör en viktig försäljningskanal för bolaget. På första plats ligger succén Fall Guys: Ultimate Knockout som har snittat över 100 000 spelare sedan lanseringen i början av augusti, enligt Steam Charts.

Paradox-aktien har reagerat på positiva lanseringsindikationer för Crusader Kings III och är upp 12,6 procent på en vecka.

Läs fler artiklar
LÄS MER