Elly pistol stärker kassan – tar in ny storägare

Elly Pistol e-handel
Elly pistol stärker kassan – tar in ny storägare

Elly pistols ordförande Catharina Schröder och Diana Selguson. Foto: press

Towe Boström

Reporter

"Hittills i år är tillväxten stark".

E-handelsbolaget Elly pistol designar kläder och modeprodukter med fokus på streetstyle och har gjort sig kända för sina bomberjackor. De har byggt upp en stark närvaro i sociala medier och deras plagg har burits av en mängd influencers. 

I våras tog bolaget in 2 miljoner kronor från bland annat Desifer, som hjälper startups att accelerera. Sedan tidigare finns även JNE Invest och BLCBX Investment Group på ägarlistan. 

Nu investerar även det svenska riskkapitalbolaget Renevatio i Elly Pistol. Det är oklart hur mycket pengar det rör sig om, men satsningen innebär att Renevatio nu blir en av de större ägarna i bolaget. 

Diana Selguson, som är marknadschef och vice vd på Renevatio, är redan verksam i Elly pistols styrelse. Hon berättar att sommaren varit väldigt bra för bolagets tillväxt, där de arbetat med influencers och ökat konverteringen på sajten.

Nu ligger fokus på ökad marknadsföring.

“Detta är första steget i en tillväxtfas med fortsatt kapitalisering. Hittills i år är tillväxten stark, och under sommarmånaderna har bolaget haft en av de bästa månaderna någonsin, och ökat med närmare 60 procent, jämfört med samma månad föregående år”, säger Diana Selguson.

Bland ägarna finns JNE Invest, Desifer, Brand Club Communication, samt Kimmo Björnsson som också är en av grundarna till Mat.se. 

“Elly Pistols koncept sticker ut och fyller ett gap på marknaden och att bolaget lyckats så här bra med slimmade resurser visar på den stora potentialen framåt”, säger Diana Selguson.

Under förra året landade Elly pistols omsättning på 4,4 miljoner kronor med ett minusresultat på 3,5 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER