Rabalder i konkurs – har 120 anställda och 32 butiker hotas

Kompott Mode Konkurs Rabalder
Rabalder i konkurs – har 120 anställda och 32 butiker hotas

Foto: Produktbild / Skärmdump

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Företaget bakom varumärket Rabalder, Kompott Mode AB, har ansökt om konkurs.
”Ifall verksamheten läggs ner så kommer alla att bli av med jobbet", säger konkursförvaltaren Christian Andersch.

Det rapporterar Ehandel.se.

Kompott Mode, som designar och säljer kläder för kvinnor via butik och e-handel, skickade i förra veckan in en konkursansökan till Alingsås tingsrätt. I den konstaterar bolaget att man drabbats hårt av den snabbt växande digitala handeln och coronapandemin.

Varumärket Rabalder har funnits i 22 år och har i dagsläget 32 butiker i Sverige. Bolaget har i dagsläget 120 anställda.

Enligt konkursförvaltaren Christian Andersch är Kompott Mode ett stabilt bolag i grunden, men att coronapandemin förändrat köpmönstret.

”Det har varit en smärre katastrof för många som säljer kläder och det här företaget är inte undantaget. Nu har man fått konstatera att det inte går att driva verksamheten i det här bolaget längre, säger han till Ehandel.

Enligt Christian Andersch pågår nu diskussioner med Kompott Modes gamla ägare om att ta över verksamheten.

”Ifall verksamheten läggs ner så kommer alla att bli av med jobbet och butikerna kommer att få stängas, men om det går att överlåta delar av verksamheten så kan en del få vara kvar.”

Kompott Mode omsatte 72,5 miljoner kronor förra året och redovisade ett resultat efter finansiella poster på knappt 1 miljon kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER