Northfork vill sköta matshoppingen åt dig – backas av J12 Ventures

Gastrofy Northfork Mat på nätet
Northfork vill sköta matshoppingen åt dig – backas av J12 Ventures

Robin Rendahl och Erik Wallin, grundare Northfork.

Towe Boström

Reporter

Fyller på kassan.

Svenska Northfork vill göra det smidigt att handla mat på nätet, och har därför byggt en tjänst som gör det enklare för kunden att handla utifrån recept.  Genom ett klick på receptet läggs alla varor och tillbehör direkt i kundens varukorg.

På Northforks kundlista finns varumärken som Coop och ICA och under förra året nådde bolaget en viktig milstolpe när de tecknade avtal med den amerikanska jätten Walmart. 

Bakom Northfork står bolaget Gastrofy som grundats av Erik Wallin tillsammans med Robin Rendahl, och Rickard Ranniger. 

Nu fyller Northfork på kassan med 10 miljoner kronor i en runda som leds riskkapitalbolaget J12 Ventures, som bland annat grundades av entreprenören Bo Mattsson.

Pengarna ska användas för att driva vidare tillväxt och produktutveckling. 

”Att arbeta med J12 låter oss öka vår hastighet när det kommer till att vidareutveckla vår kunskap inom mat på nätet”, säger Robin Rendahl som är vd medgrundare av Northfork.

Algoritm-baserad tjänst

Northforks tjänst baserar sig på algoritmer som ger kunderna personifierade rekommendationer utifrån tidigare köp. Användaren kan även anpassa valen för att minska matsvinn och prioritera ekologiska produkter. 

Luca Banderet, partner på J12, menar att den här typen av lösningar är framtiden. 

“Mat på nätet blir en annan upplevelse, det handlar mycket mer om att ha ett recept, och att kunna handla var som helst. Då passar den här produkten bra, som matchar recepten mot produkten”, säger Luca Banderet. 

Han säger att de imponerats av teamet bakom Northfork.

“De har kämpat för det här och nu är det en turningpoint, vi tycker att det är väldigt intressant. Matmarknaden, över hela jorden, har vänts upp och ned i och med Covid-19”, säger Luca Banderet. 

Under 2018 omsatte Gastrofy, bolaget bakom Northfork, 6 miljoner med ett minusresultat på över 2 miljoner kronor. 

Investerar i rundan gör även bland annat DHS Venture Partners. 

Läs fler artiklar
LÄS MER