Jessica Alba siktar mot börsen - med sajt för miljövänliga blöjor

The Honest Company
Jessica Alba siktar mot börsen - med sajt för miljövänliga blöjor

Charles Sykes, AP

Johanna Ekström

Reporter

Skådisen går mot trenden med sitt ekovänliga e-handelsbolag The Honest Company.

Hon kanske är mest känd för sina roller i Sin City och Fantastic Four. Men vid sidan av filmrollerna har Jessica Alba byggt upp ett miljardföretag med affärsidén att sälja miljövänliga blöjor på nätet.

Nu avslöjar Bloomberg att The Honest Company, där Alba är en av tre delägare, siktar mot börsen. Något som det länge viskats om. Börsintroduktionen ska förberedas tillsammans med Goldman Sachs och Morgan Stanley.

Därmed går Honest mot trenden - förra året noterades rekordfå techbolag. Många rundade börsen genom att ta in kapital från privata investerare. Totalt drog techbolag i USA in över 400 miljarder på investeringsrundor, skriver Bloomberg.

Honest, som grundades 2011 och sedan dess har utvecklat sin verksamhet till att även sälja miljövänliga städ- och skönhetsprodukter, är värderat till över 14 miljarder svenska kronor.

I höstas hamnade bolaget i blåsväder när det i en stämning hävdades att företaget förde konsumenterna bakom ljuset genom att ha ”onaturliga” ingredienser i sina produkter.

Läs fler artiklar
LÄS MER