Tuffa kritiken från Leo Vegas: Regeringens beslut urholkar spellagstiftningen

Leovegas Leo Vegas nätkasino
Tuffa kritiken från Leo Vegas: Regeringens beslut urholkar spellagstiftningen

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Kritiska till begränsningarna av spel.

När corona-pandemin tog ett grepp över både Sverige och världen väcktes röster om att hemmasittandet skulle öka riskerna för spelmissbruk.

Regeringen agerade snabbt och införde en insättningsgräns på 5.000 kronor och ett bonustak på 100 kronor per spelare. 

"Det vi ser nu är en farlig cocktail som ökar riskerna för spelmissbruk", sa socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi, S, när åtgärderna infördes.

Men spelbolagen var naturligtvis inte supernöjda med att begränsningarna och Branschföreningen för Onlinespels ordförande Gustaf Hoffstedt menade att åtgärderna istället skulle driva spelare till illegala spelsajter utan svensk spellicens.

"Vi är på väg att skapa ett nytt vilda västern", sa Hoffstedt till SVT i slutet av april.

Och i den senaste kvartalsrapporten från Leo Vegas upprepar bolagets vd Gustaf Hagman kritiken. Han hänvisar till en rapport från analysfirman Copenhagen Economics som visar att den oreglerade spelmarknaden kan öka upp till 50 procent. 

"Det finns en stor risk att dessa restriktioner, helt utan stödjande faktaunderlag, urholkar den svenska regleringen och driver spelarna till bolag utan svensk licens där spelarskyddet är obefintligt" skriver han i rapporten.

Leo Vegas redovisade ett resultat som var bättre än förväntat i det andra kvartalet. Intäkterna steg till 111 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 23 miljoner kronor.  

Läs mer

Stefan Lundell: Nu väntar ett blodigt uppköpsrace bland svenska spelbolag

Här är den okända historien bakom mobilspelssuccén Leovegas

Trött på spelreklam i tv? Nu kommer den även till ditt Facebook-flöde

Läs fler artiklar
LÄS MER