Twitter börjar sortera ditt flöde - så undviker du förändringen

Twitter börjar sortera ditt flöde - så undviker du förändringen

Foto: Richard Drew/AP/TT

Jonas de Lange

Reporter

Twitter går snart bort från det helkronologiska flödet. Istället blir det mer likt Facebook. Det finns dock ett kryphål för användare som vill ha kvar det gamla flödet.

En numera klassisk Twitter-storm utbröt när det började ryktas om att mikrobloggen skulle sluta presentera alla inlägg i ett helt kronologiskt flöde.

Nu visar den amerikanska techsajten The Verge att det nya flödet påminner mycket om det gamla.

Vana Twitter-användare känner sedan innan till att man ibland får upp en samling tweets som ska bestå av de viktigaste inläggen sedan sist man använde appen.

Tidigare har “medan du var borta”-delen av flödet bara kickat in om det är över ett dygn sedan sist man använde appen.

Med det nya flödet kommer de viktigaste inläggen att dyka upp lite här och var i det annars kronologiska flödet. Ungefär som reklamtweets redan gör. Man kan säga att det blir mer likt flödet på Facebook, där inläggen prioriteras efter hur mycket engagemang, allstå klick, lajks, och delningar, det skapar hos användarna.

Det nya flödet har använts av en mindre testgrupp i några månader. Domen från några av dem är hård.

“Jag börjar vänja mig men jag tycker fortfarande att det är en fruktansvärt dålig idé”, säger Twitter-användaren Robin Bonny till The Verge, och fortsätter:

“Det sliter isär konversationer och gör det väldigt förvirrande att följa någon som har livetwittrat från något evenemang. Det förstör ett av kärnvärdena med Twitter, som jag ser det.”

Man kan förvisso inte undvika den nya sorteringsalgoritmen helt och hållet men det är enkelt för användarna att få tillbaks det kronologiska flödet. Om man öppnar appen och bläddrar nedåt på skärmen får man det nya sorterade flödet. Bläddrar man däremot uppåt för att ladda in nya tweets får man tillbaka det gamla flödet som sorteras helt och hållet efter närhet i tid.

Läs fler artiklar
LÄS MER