Sök

Bekräftat: Amazon öppnar lager i Eskilstuna

Amazone-handel

David Hoffman, vd Eskilstuna Logistikpark. Foto:TT/ Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Amazon öppnar sitt e-handelslager i den sörmländska staden.

I onsdags bekräftade e-handelsjätten Amazon, efter flera år av spekulationer, att de kommer att lanseras i Sverige.

Exakt när det kommer att ske är ännu oklart, Amazon har varit väldigt sparsmakade med detaljer om lanseringen, men nu står det iallafall klart att bolaget öppnar ett lager i Eskilstuna.

"Jag kan bekräfta att Amazon har oss förtroende att fullborda deras e-handel i Sverige", skriver Helgi Ingólfsson, Sverigechef för Kuehne Nagel som samarbetar med Amazon.

"Därför håller vi på att öppna ett nytt logistikcenter i Eskilstuna."

Att det blir just Eskilstuna som har valts ut är ingen överraskning. Breakit har flera gånger varit ute och letat efter e-handelsjättens lager i Eskilstuna. 

Så sent som i maj var Stefan Lundell tillsammans med e-handelsprofilerna Nicklas Storåkers och Paul Fischbein på jakt efter lagret i Eskilstuna logistikpark. Läs den rafflande historien här.

Eskilstuna geografiska position, med närheten till både Stockholm och till Skavsta flygplats sågs som perfekt. Dessutom har Amazon sedan flera år tillbaka en stor serverhall för sina molntjänster på platsen.

Exakt när lagret kommer öppna är inte klart ännu men Eskilstunas Logistikparks vd David Hoffmann tror att det är inom kort.

"Det är under uppbyggnad, jag gissar på inleveranser om några veckor", säger han till SVT.

"Sen får vi se när det rullar igång."

Hur mycket kommer Amazons intåg förändra? Vi frågade experterna.

 

Läs mer