Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Offertkungar går in i spelbolag: "Kan bli nya King i Mellanöstern"

Artikel bild
Från vänster: Jeffrey Singh, Aleksandar Goga, David Wallinder , Vishal Nanda. Foto: Pressbild

Trion bakom Servicefinder kliver in i ägarlistan på mobilspelbolaget Funrock.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

Vi har tidigare rapporterat om Funrock som gör strategispel för mobilen på arabiska. Då tog bolaget in 4 miljoner kronor för att utveckla sitt första spel.

Nu närmar sig spelbolaget en mjuk lansering av sin första storsatsning. Då passar grundarna av tjänsteförmedlingssajten Servicefinder på att investera i bolaget.

“Det är en jättespännande nisch med spel och Mellanöstern. Framför allt är David Wallinder en stark grundare men det är även ett starkt team och en bra affärsmodell. Jag tror verkligen att det kan bli ett nytt King, fast i Mellanöstern”, säger Vishal Nanda som har grundat Servicefinder tillsammans med Jeffrey Singh och Aleksandar Goga.

Funrock är en samling spelveteraner från stora svenska spelbolag som Starbreeze, Dice och Toca Boca. Just erfarenheten från den traditionella spelbranschen har varit en bidragande orsak till att Funrock har valt att göra ett mer avancerat mobilspel än de flesta andra.

“Jag ska absolut inte säga något ont om King, det är ett fantastiskt bolag. De har gjort en fantastisk optimering av produkterna. Men en utvecklare skulle ensam kunna sätta ihop en prototyp av Candy Crush själv på kort tid, vilket bidrar till att casual-segmentet är extremt konkurrensutsatt. Vi gör djupare strategispel. Det är mer komplext redan från början. Fördelen är att spelarna ofta blir ännu mer engagerade och är villiga att betala lite mer”, säger David Wallinder, vd och grundare av Funrock.

Kortfattat kan man säga att Funrock vill bli en konkurrent till finska Supercell som har gjort strategispelet Clash of Clans. Men någon direkt konkurrens blir det inte i första hand.

“Det kostar väldigt mycket att rekrytera och hålla kvar användare i spelvärlden, åtminstone i västliga marknader och i Asien. Vi har letat efter en marknad där det finns efterfrågan men inte egentligen någon större konkurrens. Därför riktar vi oss initialt mot Mellanöstern”, säger David Wallinder.

Totalt har trion bakom Servicefinder gått in med 900.000 kronor i bolaget. Men för David Wallinder var inte kapitalet det viktiga.

“Det är framför allt deras kompetens som gjorde att vi tog in dem som investerare. De är oerhört drivna och är duktiga bolagsbyggare. De har varit med länge trots att de är så pass unga”, säger han.

Funrock grundades 2014 men har ännu inte presenterat några omsättningssiffror.

Läs mer