Sök

Arbetsförmedlingen kan polisanmäla sig själv – hade annons för illegalt spelbolag

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tas i örat av Ardalan Shekarabi.

Spelinspektionen polisanmälde och förbjöd två illegala spelbolag. Trots det dök det upp platsannonser till bolagen på Arbetsförmedlingens platsbank.

Nu överväger Arbetsförmedlingen om de ska polisanmäla sig själva, rapporterar TV4. Över 20 annonser till spelbolagen har funnits tillgängliga.

"Det är upp till de rättsvårdande myndigheterna att utreda om vi har brutit mot någon lag genom att ha de här annonserna", säger Bengt Wiktorén, chef för digitala tjänster för arbetsgivare på Arbetsförmedlingen till TV4.

Den nya spellagen trädde i kraft 1 januari förra året och innebar att marknaden öppnades upp för privata spelbolag, under förutsättning att de sökte och beviljades licens. 

Utan licens är verksamhten olaglig och lagen säger också att det är olagligt att främja företag som bedriver spelverksamhet utan licens. 

Förutom en eventuell polisanmälan tas nu även Arbetsförmedlingen i örat av ansvarige ministern Ardalan Shekarabi.

"Man måste koordinera sig för med Spelinspektionen och se till att inte erbjuda arbetsförmedlingstjänster till bolag som saknar svensk spellicens och som bedriver kriminell verksamhet", säger han till TV4.

Annonserna är nu borttagna.

Läs mer