Qlik-chef och Schibsted-veteran rekryteras till startupen Yobber

Breakit - Qlik-chef och Schibsted-veteran rekryteras till startupen Yobber

Från vänster: Pelle Rosell och Pontus Gustafsson

Breakit

Mediejätten Schibsteds tidigare affärsutvecklingschef Pontus Gustafsson blir en del av teamet på jobbsajten Yobber, tillsammans med Pelle Rosell som tidigare var marknadschef på dataanalysbolaget Qlik.

Vi har tidigare rapporterat om Örebro-baserade Yobber, när bolaget tog in sin senaste finanseringsrunda. Bolaget har tagit fram ett rekryteringsverktyg som skär bort processen med CV och personligt brev till förmån för videointervjuer direkt vid ansökan.

Nu blir Pontus Gustafsson styrelseordförande i bolaget. Han har tidigare varit affärsutvecklingschef på Schibsted, tillförordnad vd på Aftonbladet och är numera general manager för Örebro hockey.

"Rekryteringsbranschen är en väldigt traditionell bransch vars utveckling i stort sett har stått stilla de senaste åren och inte anpassat sig till de nya digitala förutsättningarna. Yobber utmanar idén av hur en traditionell rekryteringsprocess ska se ut och jag ser fram emot att vara en del av detta", säger Pontus Gustafsson.

I samma veva kliver Pelle Rosell in i rollen som strategisk rådgivare åt Yobber. Han har en bakgrund som marknadschef på det svenska dataanalysbolaget Qlik som är börsnoterat på Nasdaq-börsen.

"Jag drivs av utmaningen av att jobba med nya företag och bygga upp nya varumärken. Jag ser fram emot en spännande resa med att etablera Yobber på den svenska marknaden och hjälpa bolag att effektivisera och förbättra sin rekryteringsprocess", säger Pelle Rosell.

Läs fler artiklar
LÄS MER