Sök

Henrik Persson Ekdahls Playtomic köper italiensk konkurrent – blir störst i världen

Optimizer InvestPlaytomicSport

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

"Imponerande expansion."

Playtomic har tagit fram en app som gör det enkelt att boka tennis- och padelbanor och som också ska fungera som ett socialt nätverk för användarna.

Bolaget har en tung ägarlista med techmiljardären Henrik Persson Ekdahls Optimizer Invest och GP Bullhound som storägare.

Tidigare i år plockade bolaget in 20 miljoner i riskkapital och de pengarna får nu arbeta. Idag meddelar nämligen bolaget att de köper PrenotaUnCampo, den ledande bokningsplattformen för sportanläggningar i Italien. 

Det innebär att Playtomics användare får tillgång till fler än 1.000 bokningsbara anläggningar i Italien och blir världens största racketsport-app.

"Detta är ett stort steg framåt för oss och kommer tillåta oss att stärka vår position som nummet ett inom racketsport-industrin", säger Pedro Claveria, vice vd och medgrundare på Playtomic.

"Italien är ett av de mest aktiva länderna inom fritidssport, så vi är exalterade över att erbjuda italienarna tillgång till den omfattande appen för racketsport-spelare".

Hur mycket Playtomic har betalat för PrenotaUnCampo vill de inte gå ut med men båda parter säger att de är nöjda med transaktionen.

"Detta förvärv kommer ge Playtomic en ledande position i en av Europas största marknader, tillsammans med ett exceptionellt team som kommer stötta organisationen i verksamheten och den framtida tillväxten av Playtomic", säger Henrik Persson Ekdahl på Optimizer Invest.

Vill du ha en investering till ditt bolag? Här är stjärnentreprenören Henrik Persson Ekdahls 5 steg till en dröminvestering.

Läs mer