Soundcloud-grundare lanserar abonnemangstjänst inom eldrivna cyklar

Soundcloud Elcyklar
Soundcloud-grundare lanserar abonnemangstjänst inom eldrivna cyklar

Alexander Ljung, Eric Wahlforss, och Christian Springub. Foto: Press

Finwire / Breakit

Satsar på elcyklar.

Streamingtjänsten Soundcloud, med huvudkontor i Berlin, grundades 2007 av svenskarna Alexander Ljung och Eric Wahlforss. Soundcloud har kommit att bli en av världens största plattformar för uppladdning av musik, och lockade i början av året 175 miljoner användare i månaden.

Men det har varit en allt annat än enkel resa och bolaget har fått kämpa med finansiella motgångar och tvingats säga upp personal. 

Tidigare i år köpte Sirius XM in sig på en större minoritetspost i bolaget och siffrorna har börjat se bättre ut.

Alexander Ljung lämnade rollen som vd i bolaget under 2017 och under fjolåret lämnade Eric Wahlforss också sin roll som teknikchef.

Och nu har de något helt annat på gång. Tillsammans med Christian Springhub, medgrundare till sajten Jimdo har de lanserat Dance en abonnemangstjänst för elcyklar i Berlin.

Det rapporterar Reuters.

Eric Wahlforss är vd samtidigt som Alexander Ljung är styrelseordförande. Christian Springhub har fått titeln som operativ chef.

"Vi är glad över att vi kan förändra städer, den påverkan på klimatet det ger och den hälsoeffekt det får att fler tar sig till jobbet på cykel, säger Eric Wahlforss till Reuters.

Den nya tjänsten Dance var planerad innan covid-19 – men dagens situation gör tjänsten än mer aktuell tycker grundarna.

"Den enda guldkanten med pandemin är att många städer har sagt: "Nu satsar vi på infrastruktur för mikromobilitet".

Dance startar i Berlin med inbjudningar som skickas ut i veckan för prenumeration. Tjänsten kostar 59 euro per månad. Det genomsnittliga priset för en eldriven cykel är på cirka 2 300 euro.

Dance är finansiellt uppbackade med 4,4 miljoner euro från en såddrunda i vilken tyska riskkapitalbolaget Blueyard och ett antal entreprenörer och privatinvesterare deltog.

Läs fler artiklar
LÄS MER