Sök

Storytel går som tåget – och ägarna täljer guld

StorytelLjudböcker

Jonas Tellander, vd för Storytel. Foto: Stefan Lundell.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

”Jag brinner lika mycket för bolaget i dag”, säger Storytels vd Jonas Tellander.

Ljudboksjätten Storytel har slukat bolag på löpande band den senaste tiden. Under förra veckan tillkännagavs förvärvet av Kitab Sawti, en ljudbokstjänst i Mellanöstern, vilket snart följdes av en investering i det nordiska produktionsbolaget Earselect.

Storytels börsvärde har nu passerat 15 miljarder kronor, och vd:n Jonas Tellanders eget innehav uppgår till 1,2 miljarder kronor, enligt Di Digital. 

”Jag brinner lika mycket för bolaget i dag. Många av de tidiga ägarna har behållit sina aktier”, säger Jonas Tellander till sajten. 

Storytels största ägare utgörs av techprofilen Jonas Sjögren. På listan bland de andra större ägarna finns även Anna Tellander, Jon Hauksson och Rustan Panday. 

I intervjun med Di berättar Jonas Tellander att bolaget siktar på att omsätta 2 miljarder kronor i år, och uppger att de i dag har fem procent av den totala ljudboksmarknaden. 

”Vi har köpt ett tjugotal bolag genom åren. Det är viktigt att hitta pionjärerna på marknaden som brinner för ljudboken och ofta sätter vi dem som landschef”, säger Jonas Tellander.

Läs mer