Förlusten växer i United Screens – men ägaren har tryckt in pengar

United Screens influencers Youtube
Förlusten växer i United Screens – men ägaren har tryckt in pengar

Natalie Tideström Heidmark och Nicolin Lillhage. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Har fått en bra start på 2020.

Det svenska onlinevideo-nätverket United Screens har sedan något år tillbaka den tyska mediejätten RTL som ägare. Strategin framåt har varit att effektivisera organisationen samtidigt som man siktat på fortsatt tillväxt. 

Nu har United Screens delat med sig av färska siffror som visar att omsättningen ökade med 15 procent under 2019. Totalt landade intäkterna på 143 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande, där bolaget även lyfter fram att RTL investerat 80 miljoner i verksamheten förra året.

”Det är väldigt berikande att vara en del av ett större sammanhang tillsammans med RTL Group. Investeringen på 80 miljoner kronor från RTL Group är betydande för implementeringen av vår nya strategi och affärsplan. Under 2019 har vi genomfört flera väsentliga investeringar för att stärka vår position som marknadsledande inom online video och influencer marketing”, säger Natalie Tideström Heidmark, vd på United Screens. 

Resultatet för 2019 skrevs till minus 44 miljoner kronor. Att jämföra med ett resultat på minus 22,5 miljoner året innan.

Starkt avslut på 2019

Samtidigt lyfter United Screens fram i pressmeddelandet att det fjärde kvartalet 2019 var bolagets bästa hittills. En trend som ser ut att hålla i sig även under 2020 enligt bolaget själva..

“Under förra året såg vi ett stort intresse från annonsörer, vilket fortsätter 2020. Vi är glada att vi fått förtroendet från flera marknadsledande kunder att genomföra effektiva och genomslagskraftiga influencer marketing- och reklamkampanjer. Bland våra kunder finns varumärken som adidas, Nintendo, Carlsberg, Libero och ett flertal medie- och reklambyråer”, säger Nicolin Lillhage, COO och vice vd

I den nya strategin från RTL ingår att integrera United Screens aktiviteter med tyska systerbolaget Divimoves. Något som man hoppas ska etablera “Europas största digitala studio och influencernätverk”.

Läs fler artiklar
LÄS MER