Spotify-miljardären Martin Lorentzon – det här gör han idag

Spotify Musik
Spotify-miljardären Martin Lorentzon – det här gör han idag

Foto: Janerik Henriksson / TT /

Towe Boström

Reporter

”Att sova tre timmar och jobba 16 är inte coolt. Det är galet”, säger Martin Lorentzon.

Spotifys Martin Lorentzon har anammat en mer tillbakadragen roll än sin medgrundare Daniel Ek. 2016 lämnade han posten som styrelseordförande i det svenska musikbolaget, och intervjuerna har inte precis duggat tätt de senaste åren. Men nu har Martin Lorentzon – som även är aktuell som sommarvärd i P1 – tagit ett snack med Di Weekend om vad som är på gång. 

I intervjun berättar Martin Lorentzon, som är god för runt 50 miljarder kronor, att han lever ”enkelt och sparsamt” i en lägenhet.

”Jag tränar mycket. Det och att jag sover ganska mycket gör att jag klarat mig även tuffa perioder”, säger Martin Lorentzon till Di

Han har också, i likhet med en rad andra techprofiler, fastnat för sporten padel, men gillar även aktiviteter som innebandy, styrketräning och promenader. Martin Lorentzon fortsätter att reflektera över hälsa, och konstaterar att synen på läkemedel och sömn kommer att förändras. 

”Att sova tre timmar och jobba 16 är inte coolt. Det är galet”, säger han. 

"Pengar ett verktyg" 

Martin Lorentzon beskriver sig själv som en geek, en rätt skygg person, och klargör att förmögenheten inte stigit honom åt huvudet. 

”För mig är pengar ett verktyg för att göra mer. Men kan vi bli förebilder i meningen ­inspirera andra att ta tag i sitt liv och orka göra jorden bättre blir jag glad. Det är det jag hoppas på.”

Martin Lorentzon tror inte att han kommer att ta tyglarna i något nytt bolag, men öppnar däremot för att involvera sig i nya företag. Om han har någon ny konkret satsning på gång avslöjar han dock inte. Martin Lorentzon sitter i Spotifys styrelse och investerar även genom sitt bolag Rosello, som bland annat satsat på parfym-startupen Sniph

”Jag kommer att fortsätta träna, jag kommer att satsa på familj, fortsätta att engagera mig i Spotify och kanske hjälpa något annat bolag”, säger Martin Lorentzon.

Missat att läsa historien om Spotify? Här har du hela berättelsen.

Läs fler artiklar
LÄS MER