Uppgifter: Thunderful mot börsen – siktar på miljardvärdering

Thunderful Group spel Börs
Uppgifter: Thunderful mot börsen – siktar på miljardvärdering

Brjann Sigurgeirsson blir den nya företagsgruppens vd.

Finwire / Breakit

I vintras slogs de ihop. Nu väntar en börsnotering för den nya svenska speljätten.

Det uppger källor för Dagens industri.

Breakit har tidigare kunnat rapportera om den nya spelkoncernen, som är en sammanslagning av en rad etablerade spelutvecklare och distributörer. I koncernen – som bildades i vintras – ingår bland annat Bergsala, som distribuerat spel till den japanska spelbjässen Nintendo för den nordiska marknaden. 

Carnegie och ABG står bakom noteringen. En källa uppger att bolaget siktar på en värdering om två miljarder kronor, medan en annan källa bedömer att värderingen kan bli högre.

Börsnoteringen är enligt källorna inplanerad till andra halvåret 2020.

Företaget uppges omsätta cirka 2 miljarder kronor med en rörelsevinst runt 200 miljoner. 

Flera affärsområden

Thunderful arbetar sedan sammanslagningen med utveckling, försäljning, förläggning och distribution av spel och konsoler. Företagsgruppen inkluderar, förutom Bergsala, bolag som Image & Form, Zoink, Rising Star Games, Amo Toys Nordic och Nordic Game Supply.

“Tidigare var vi 20 personer i ett bolag, 30 i ett och 40 i ett annat. Nu är vi helt plötsligt 160 personer som ingår i samma företagsgrupp. Det blir en och samma vision", sade vd:n Brjann Sigurgeirsson till Breakit i januari.

Bland ägarna i Thunderful Group finns bland annat vd:n Brjann Sigurgeirsson, som grundat Image & Form, och Zoink-grundaren Klaus Lyngeled samt med den största ägaren Bergsala Holding, där Owe Bergsten är storägare.

Läs fler artiklar
LÄS MER