Bambuser tar in 290 miljoner – här är de som investerar

Bambusere-handel

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Liveshopping-bolaget fyller kassan rejält.

Igår kväll meddelande Bambuser – som hjälper e-handlare med interaktiva liveshopping-videos – att bolaget planerade att genomföra en nyemission.

”Bambuser har under Covid-19 pandemin upplevt en kraftigt ökad efterfrågan", skrev bolaget i ett utskick, och sade att pengarna skulle användas till snabbare tillväxt.

Nu är affären klar och den svenska börssuccén tar in totalt sett 290 miljoner kronor från investerare. Teckningskursen landade på 5,3 kronor.

Bland investerarna återfinns bland annat den svenska techfonden TIN Fonder, Harmony Partners, en USA-baserad venture-investerare, Consensus Asset Management, Handelsbanken Fonder, Lancelot Asset Management AB samt befintliga aktieägare så som Murifield Invest AB och Joel Citron.

Storägare säljer aktier

I samband med nyemissionen sålde några av bolaget större ägare totalt 9.000.000 aktier till kursen 5,3 kronor. Totalt 47,7 miljoner kronor.

Säljare var den tidigare Klarna-toppchefen Mikael Wintzells investeringsbolag, Ribers Park Fastighet och Sprout Park.

Bambusers aktie är noterad på First North och har i år rusat med 300 procent.

Stor trend i Kina

I Kina har liveshopping länge varit ett fenomen och under coronakrisen fick det en extra skjuts. Det senaste året har även allt fler svenska e-handlare bestämt sig för att testa på tekniken via pilotavtal med Bambuser.

Exakt hur mycket Bambuser drar in på alla sina nya kunder och pilotavtal är däremot oklart. 

Förar året – innan boomen – landade omsättningen på blygsamma 3 miljoner kronor, samtidigt som bolaget gjorde en förlust på nära 20 miljoner kronor.

Men kommer liveshopping verkligen fungera i Sverige? Vad säger de som testat? Vi djupdök nyligen i den hetaste e-handelstrenden just nu.

Läs mer