MTG-aktien rusar efter starkare kvartalsresultat än förväntat

MTG-aktien rusar efter starkare kvartalsresultat än förväntat

Jörgen Madsen Lindemann. Foto: Kenny Bengtsson/Svd/TT.

Sara Lindmark

Reporter

Mediejätten MTG spränger analytikernas förväntan med sin rapport för det fjärde kvartalet. Vinsten före skatt hamnar på 498 miljoner kronor.

När handeln inleddes på Stockholmsbörsen på onsdagsmorgonen steg MTG:s aktie med 9 procent. Aktieanalytiker hade räknat med en vinst före skatt på 451 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av SME direkt. Resultatet på 498 miljoner blev alltså bättre än väntat. 

Omsättningen landade på 4.545 miljoner kronor, att jämföra med 4.371 miljoner kronor vid samma tidpunkt i fjol.

Under det senaste kvartalet har MTG köpt världens största datorspelsfestival Dreamhack för 244 miljoner kronor, vilket vi skrivit om tidigare.Trots köpet redovisar MTG ett rörelseresultatet på 497 miljoner.

Koncernchefen Jörgen Madsen Lindemann kommenterar själv kvartalet i morgens rapport så här:

"2015 var ett rekordår för oss. Vi har bättre produkter, fler kunder och högre försäljning än någonsin tidigare. Vi har som en effekt av denna tillväxt, vår pågående omvandling och en optimerad 
kapitalallokering, lyckats leverera en vinst som nästan är i linje med förra året trots en negativ påverkan om 400 miljoner kronor från valutaeffekter och förvärvsrelaterade kostnader."

Texten uppdateras.

Läs fler artiklar
LÄS MER