Sök

Svenska molnbolaget Sinch tar in 700 miljoner – köper asiatisk konkurrent

SinchSaaS

Oscar Werner, vd Sinch. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Börsraketen köper ännu ett bolag.

Sinch, som erbjuder kommunikationstjänster i molnet, grundades 2008 under namnet CLX Communications. 2015 börsnoterades bolaget, men förvärvades sedan året efter.

I början av 2019 antog CLX namnet Sinch som sitt nya varumärke för hela bolaget. 

Nu har bolaget tagit in 700 miljoner kronor i en riktad nyemission på 1,05 miljoner aktier. Teckningskursen landade på 665 kronor per aktie vilket motsvarar en rabatt på 3,6 procent mot aktiens stängningskurs i går.

Teckningskursen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som genomförts av Carnegie, Danske Bank och Handelsbanken Capital Markets. Den riktade nyemissionen var kraftigt övertecknad. Ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare deltog i den riktade nyemissionen.

Köper bolag för 655 miljoner

Sinch aviserade också igår att de köper ACL Mobile som är en leverantör av molnbaserade kommunikationstjänster i Indien och Sydostasien för en total kontant köpeskilling om 655 miljoner kronor.

Bolaget säger dessutom att de utvärderar löpande förvärvsmöjligheter. Så sent som i början av maj köpte Sinch SAP Digital Interconnect för 225 miljoner euro, motsvarande 2,4 miljarder svenska kronor. 

Sinch har efter den riktade nyemissionen 59,99 miljoner aktier utestående.

Bolaget har i samband med nyemissionen ingått en lock-up-förbindelse, med sedvanliga undantag, avseende framtida aktieemissioner för en period om 90 kalenderdagar med start den 15 juni. Dessutom har Cantaloupe, Neqst D1 och Salvis Investment, som för närvarande innehar 32 procent av aktierna i bolaget åtagit sig att, med sedvanliga undantag, inte sälja några aktier i bolaget under en period om 90 kalenderdagar med start den 15 juni.

Hittills i år har Sinch aktiekurs ökat med närmare 150 procent.

Läs mer