”Ursäkta, vad har ni för wifi?" Så slipper du ställa tröttaste frågan

”Ursäkta, vad har ni för wifi?" Så slipper du ställa tröttaste frågan

Trött på behöva ställa den tröttaste frågan på kundmötet?

Eller på fiket som blivit dagens arbetsplats? 

Är du en av alla småföretagare som i slutet av månaden oroar dig för hur mycket surf du har kvar?

Tycker du att ert företagsabonnemang kostar mer än det smakar? Sneglar ni mot privatabonnemang som har fri surf?

Nu finns en uppstickare på den svenska telekommarknaden som riktar sig direkt mot småföretag med färre än tio anställda: Chilimobil, vars paroll är fri surf, ingen startavgift, ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.

Men de små företagen har inte tid eller kraft att förhandla, de kliver in och köper

“De stora drakarna på telekommarknaden jagar företag med tio anställda och uppåt. Där finns mer pengar och större volymer, och företagen kan förhandla avtal och bindningstid. Men de små företagen har inte tid eller kraft att förhandla, de kliver in och köper. Och sedan sitter man där, med långa bindningstider, och frågar efter wifi. Det ska vi ändra på”, säger Fredrik Brunzell, en av grundarna av Chilimobil, och fortsätter: 

“Tittar man på dataförbrukningen har Sverige börjat halka efter, från att ha legat i framkant. Vi har ett wifi-beteende som går ut på att alltid jaga wifi för att inte använda mobildata och det hämmar både effektiviteten i vardagen och på sikt den digitala omställning som alla företag måste göra.”

Här kan du läsa mer om Chilimobils smarta företagsabonnemang

Fredrik Brunzell, Chilimobil

Inget för prispressare

Chilimobil må vara den yngsta spelaren på den svenska telekommarknaden, men det är inga duvungar som ligger bakom bolaget. Grundarna Fredrik Brunzell, Hans Carlsson, Johan Hörberg och Lars Ryen Mill har tillsammans närmare 100 år i branschen. De har sett affärsmodeller komma och gå, och är övertygade att tiden då de stora operatörerna låter kunderna betala dyrt för datatrafiken sjunger på sista versen. 

Vill hjälpa våra kunder att fortsätta utvecklas digitalt, att bli mer effektiva och öka sin tillgänglighet

“Alla betalar för mycket för datan idag. Det är inte hållbart och kommer att förändras, eftersom det hämmar oss både i näringslivet och i det privata från att leva våra digitala mobila liv fullt ut. Chilimobil är inget för prispressare, men hos oss får man mycket för pengarna och ett enkelt abonnemang som aldrig strular. Vill hjälpa våra kunder att fortsätta utvecklas digitalt, att bli mer effektiva och öka sin tillgänglighet” 

Ett exempel på det senare är att Chilis företagskunder får tillgång till videomötestjänsten Whereby kostnadsfritt i tre månader, utan bindningskrav. 

Inga dolda avgifter

Bindingskrav är inte ett ord som vid något tillfälle har funnits med i Chilimobils planer. Samma med uppläggningsavgift och uppsägningstid.

“36 månaders bindningstid har blivit standard för företagsabonnemang idag. Det är lång tid för ett småföretag, inte minst i dessa tider. Vår betalningsmetod är som hos vilken streamingtjänst som helst. Du skapar ett konto, betalar i förskott och om du vill säga upp abonnemanget avslutas det samma månad, utan att kosta en krona till. Det är flexibilitet på riktigt”, avslutar Fredrik Brunzell.

Läs mer om Chilimobils företagsabonnemang här

 

Läs fler artiklar
LÄS MER