Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Pensure vill ge startups tjänstepension – till reapris

Ervin Fazlic, Mikael Claesson och Lars-Ola Hahlin, Pensure

Nu lanserar de sin plattform och tar in 5,6 miljoner kronor i riskkapital.

Caroline Englund

Caroline Englund

caroline@breakit.se

Reporter

Mikael Claesson har tidigare gjort karriär inom familjen Stenbecks bolagssfär där han bland annat byggde upp Moderna försäkringar liv. Tillsammans med sina medgrundare Lars-Ola Hahlin och Ervin Fazlic vill han nu utmana den traditionella försäkringsbranschen med ett nytt digitalt koncept – Pensure.

Idén är att hjälpa mindre företag att få samma förmånliga tjänstepensionsavtal som stora bolagsjättar och organisationer med hjälp av en digital plattform. Avgiftsmodellen är också helt ny. Traditionellt har företagen betalat avgifter på själva försäkringen men Pensure tar istället ut en licensavgift för att ge tillgång till den digitala plattformen. 

 ”Vi vill utmana pensionsmarknadens jättar med en modern teknik och en disruptiv prismodell som ger en högre pension. Det ska vara våra kunders anställda som ska leva på pensionen – inte mellanhänderna och försäkringsbolagen”, säger Mikael Claesson i ett pressmeddelande. 

Samarbetar med Bokio

Bolaget grundades 2018 och har sedan dess haft ett partneravtal med Småföretagarnas Riksförbund och bokföringsstartupen Bokio, samt tagit in 5 miljoner kronor för att finansiera den tekniska utvecklingen. Plattformen har varit i en betafas sedan maj 2019 och har i dagsläget ett hundratal kundföretag. Men nu lanseras den på bredare front och i samband med det tar bolaget in ytterligare 5,6 miljoner kronor i riskkapital. 

Utöver de befintliga ägarna, där grundarna och affärsängeln och hockeylegenden Mattias Weinhandl ingår, tillkommer Wellstreet som ny investerare. Pensure blir därmed den första investeringen i Wellstreets första fond Wellstreet Ventures Fund I och kommer att ingå i acceleratorprogrammet Wellstreet Fintech Loft, som görs i samarbete med bland annat molnbolaget Amazon Web Services.

Armando Coppola, Wellstreets senaste partner och Head och Fintech, blir även ny styrelseledamot i Pensure.

Läs mer