Bianca Ingrosso galna vinst – 27 miljoner kronor

influencers
Bianca Ingrosso galna vinst – 27 miljoner kronor

Bianca Ingrosso har 1,1 miljoner följare på Instagram. Foto: Erik-Simander/TT.

Caroline Englund

Reporter

Bianaca Ingrosso gillar inte siffror, men är en av Sveriges bäst betalda influencers.

Bianca Ingrosso själv säger att det var efter deltagandet i Let’s Dance 2016 som hon blev känd på riktigt och uppmärksammad för sin egen talang. Det var då hon började tro på sig själv både som privatperson – men också som varumärket Bianca Ingrosso.

Sedan dess har det gått i rasande fart. Hon har nu 1,1 miljon följare på Instagram och nästan 350.000 prenumeranter på sin Youtubekanal. Hon jobbar dessutom för fullt med tv-programmen Wahlgrens värld och Talang.

Förutom det driver hon också flera företag – däribland Bianca Ingrosso AB  som just lämnat in sin årsredovisning. 

Den visar, enligt Svenska Dagbladet som har läst den, att hon drog in 34 miljoner kronor under 2019 – och gjorde en vinst på 27,6 miljoner kronor.

”Omsättningen har ökat väsentligt jämfört med föregående år då bolaget har ökat intäkterna från såväl tv-produktioner som från övriga uppdrag”, står det i årsredovisningen, enligt SvD.

Drar också in pengar som influencer

Bianca Ingrosso tjänar också pengar på samarbeten där hon marknadsför olika produkter i sociala medier.

“Att vara sitt eget varumärke är väldigt roligt men också väldigt påfrestande. Jag får lätt ångest, har humörsvängningar och sjuk PMS. Jag tar åt mig av vad folk skriver och kan gräva ner mig i negativa tankar. Men just nu har jag turen att jag bara kan tacka ja till saker som gör mig glad”, sa Bianca Ingrosso i en intervju med Breakit i höstas.

Bianca Ingrosso driver också sminkvarumärket Caia Cosmetic som omsatte 8,7 miljoner kronor på en månad under sitt första verksamhetsår som var 2018. Årsredovisningen från det bolaget har ännu inte lämnats in men om affärerna fortsatte i samma takt kan man ana att även det bolaget gör succé.

Läs också: Bianca Ingrosso om framtiden – vill börja investera i andra bolag

 

Läs fler artiklar
LÄS MER