Sök

Let’s deal-grundaren Hars går in i sportappen Football Addicts

Football Addicts

Alexander Hars går in i styrelsen för Football Addicts

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Alexander Hars har köpt aktier i Football Addicts och går in i styrelsen. “Göteborg behöver fler förebilder på startupscenen”, säger han.

I höstas klev Alexander Hars av som vd för Let’s deal, rabattjänsten som han var med och grundade och senare sålde till mediejätten Schibsted. 

Sedan dess har han tillbringat mer tid med “att hämta och lämna på förskolan” men han har också träffat ett antal bolag och gjort ett par investeringar.

Tidigare i januari berättade Breakit att han gått in med pengar i den sociala annonsbyrån Zalster och i solenergibolaget Trine.

Nu har han även köpt in sig i Göteborgsbaserade Football Addicts, genom att köpa aktier av befintliga ägare. Hur stor andel det rör sig om har parterna valt att inte gå ut med. Hars kliver också in i bolagets styrelse.

“Jag gillar att de vill bygga ett bolag på ett annat sätt än det traditionella, utan beroende av riskkapital. Det imponerade mig när jag började träffade dem förra våren”, säger Hars och fortsätter:

“Jag är också lite extra stolt över att de kommer från Göteborg, det är kul för Göteborgsscenen. Football Addicts är en lysande stjärna och det är bra för vår stad”.

Bolagets app Forza Football är idag världens näst största fotbollsapp. Nyligen släppte företaget också appen Blåvitt Inifrån i samarbete med IFK Göteborg. Fler appar är på gång, men exakt vilka är Alexander Hars fåordig om. Han tror dock att företagets potential är “gigantisk”.

“Visionen de har, att de vill demokratisera fotbollen, är en så pass stor vision. De har kommit långt men det finns stora möjligheter att nå ännu fler”.

Vad kommer du att bidra med?

“Jag har lett bolag från två till över hundra personer,  jag har erfarenhet av vilka situationer som kan uppstå i diverse olika bolag när man växer. Så jag tar med mig lite erfarenhet från de femtom år som jag själv jobbat som grundare och vd. Sedan gillar jag marknadsföring och digitala frågor mycket. Men jag lär mig minst lika mycket själv, det är spännande när de bygger det här”.

Har du något annat på gång?

“Inga egna projekt, det kan vara bra att landa lite efter så många år och inte bara rusa in i något. Men det är möjligt att det blir ytterligare någon investering framöver, men det är inget jag kan berätta något om i nuläget”.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln skrev vi att Football Addicts nya app heter Inuti Blåvitt, den heter alltså Blåvitt Inifrån. Vi beklagar.

Läs mer