Techprofiler, entreprenörer och influencers bland årets sommarpratare

Spotify Klarna Sommar i P1
Techprofiler, entreprenörer och influencers bland årets sommarpratare

sommarpratarna.

Caroline Englund

Reporter

Spotifygrundaren Martin Lorentzon och influencern Therese Lindgren hör till årets sommarpratare.

Sommar i P1 har sänts i över 60 år och varje sommar är intresset kring kändisarna, som ska prata fritt om sig själva i ungefär en timme, stort.

I år finns flera techprofiler och entreprenörer bland sommarpratarna. Här är några som Breakit ska lyssna extra noga på.

Klarnagrundaren Niklas Adalberth har tidigare berättat om att han trots miljarder på banken inte kände sig lycklig och hur han hoppade av jobbet på Klarna och startade Norrsken – som bland annat investerar i bolag som gör gott. Han pratar 30 juni.

Influencern och Youtubeprofilen Therese Lindgren har under de senaste åren satsat som entreprenör och driver bland annat ett bolag inom vegansk skönhetsvård. Hon pratar 2 juli. 

Läs om hur det går för Therese Lindgrens bolag här.

Gunilla von Platen är en av Sveriges mest kända entreprenörer. Hon är också investerare och har bland annat satsat i hudvårdsbolaget Base of Sweden och i appen Pensionera. Hon pratar 19 juli. 

Spotifys grundare Martin Lorentzon ger sällan intervjuer – samtidigt är Spotify nu börsnoterat och hetare än någonsin. Det blir spännande att höra hans historia. Han pratar 1 augusti.

Lyssna på Breakits podserie bakom framgången om du vill veta mer om varför Martin Lorentzon lyckades med Spotify


Johan H. Andresen är en norska tobaksmiljardär som brukar kallas för Norges Wallenberg. Han har investerat i en rad svenska bolag däribland Mathem, H&M och Boozt. Han pratar den 12 augusti.

Läs Breakits intervju med honom här.

Läs fler artiklar
LÄS MER