Sök

Cdons nya drag – satsar på företagslån till e-handlare

Cdone-handelfintech

David Olhed, kommersiell chef på Cdon.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Cdon ska börja låna ut pengar till e-handlare.

Coronapandemin har lett till ett rejält uppsving för många e-handlare. Så är också fallet för den Qliro-ägda marknadsplatsen Cdon. I slutet av mars meddelade vd:n Kristoffer Väliharju att bolaget räknade med en ökning på över 100 procent under årets förra kvartal.

Nu lanserar Cdon ett nytt affärsben i form av företagslån till e-handlare. Det innebär att Cdon:s drygt 1.000 handlare kommer att kunna låna belopp från 10.000 upp till 2 miljoner kronor till en förutbestämd fast månadskostnad med helt flexibel återbetalningstid. Den fasta kostnaden baseras bland annat på lånets storlek.

”Att koppla på ett smidigt och fördelaktigt företagslån i vårt erbjudande gör oss än mer relevanta samt är något som våra företagskunder efterfrågat”, säger David Olhed, kommersiell chef på Cdon, i ett pressmeddelande.

Han säger han också att det finns många skäl till att ta företagslån.

”Det kan handla om att utöka sortimentet, svara på en snabb trend eller köpa in lager inför en stor kampanj. Oavsett varför vill vi alltid verka för att förenkla vardagen med smarta lösningar för våra handlare”, förklarar han. 

Kunderna redan kreditprövade


Eftersom Cdon redan har genomfört en kreditprövning av sina återförsäljare på marknadsplatsen är ledtiden mellan låneansökan och att ha pengar på kontot endast 24 timmar. Företagslånet ges ut via långivaren Froda som är specialiserade på lån mot företagare. All hantering av lånet sköts via verktyget Cdon Connect.

Att som e-handelsplattform erbjuda lån till sina handlare är inget ovanligt. E-handelsjätten Amazon har till exempel länge erbjudit sina handlare att ta mindre lån för att exempelvis kunna köpa in ett större parti produkter, för att kunna möta efterfrågan under julhandeln.

Läs mer