Skjortföretaget Oscar of Sweden ansöker om konkurs

Oscar of Sweden Konkurs Mode
Skjortföretaget Oscar of Sweden ansöker om konkurs

Foto: Istockphoto.com

Tobias Blixt

Reporter

Ytterligare en modehandel har gått i konkurs.

Många mode- och klädbolag har den senaste tiden befunnit sig i en utmanande situation. När Market förra månaden kartlade konkurserna inom handeln så visade det sig att modehandlarna var värst drabbade. Hela 49 fysiska modehandlare och fem nätbutiker hade då gått i konkurs under coronakrisen.

Nu skriver sajten Habit att ytterligare en modeaktör har försatts i konkurs. Det handlar om skjortföretaget Oscar of Sweden, som grundades 1949 och har sin bas i Borås.

"Med anledning av att Oscar of Sweden befinner sig på obestånd ansöker vi i egenskap av behörig firmatecknare om bolagets försättande i konkurs", skriver bolagets vd Mats Ljungström i konkursansökan.

Skulderna ska uppgå till 18,7 miljoner kronor för företaget, som har fem anställda och under 2018 omsatte drygt 38 miljoner kronor.

Köptes upp

Oscar of Sweden köptes upp av Sir of Sweden i december förra året. Företaget säljer bland annat sina skjortor via en egen e-handel.

En undersökning från Svensk Handel Stil visade också att den totala försäljningen i den svenska modebranschen rasade i mars. Även om e-handeln gick bättre så var det inte tillräckligt för att kompensera för det stora tappet i den totala försäljningen.

LÄS OCKSÅ: De 199 största konkurserna under coronakrisen

Läs fler artiklar
LÄS MER