Perfect Day ansluter sig till Poddindex – nu får vi veta hur många som lyssna på Alex och Sigge

Perfect Day Media podcast Podd
Perfect Day ansluter sig till Poddindex – nu får vi veta hur många som lyssna på Alex och Sigge

Alex Schulman och Sigge Eklund, Karolina Roslund, Karolina Roslund. Foto: Press.

Tobias Blixt

Reporter

Alex och Sigge störst bland de kommersiella poddarna.

Perfect Day är hem åt några av Sveriges största podcasts. I bolagets stall återfinns exempelvis Alex och Sigges podcast, Fredagspodden och When We Were Kings. 

Nu meddelar Perfect Day att de byter teknikplattform från Libsyn till Podspace, något som i sin tur medför att de också ansluter sig till mätmetoden Poddindex – som mäter storleken på svenska poddar med en räckvidd över 10.000 lyssnare. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Poddindex är idag det enda alternativet på den svenska poddmarknaden som möjliggör redovisning av jämförbara siffror i en gemensam valuta och den transparensen är såklart viktig både gentemot annonsörer och poddare”, säger Karolina Roslund, vd på Perfect Day i pressmeddelandet.

Poddindex startades som ett sätt för annonsörer att på ett rättvist sätt kunna jämföra räckvidd och effekt av olika poddar. 

Därför har de inte anslutit sig tidigare

En anledning till att Perfect Day nu ansluter sig är att Poddindex har anpassat sin mätmetod efter branschorganisationens IAB:s standard.

"Vi hade hoppats på att branschorganisationen IAB skulle införa en global standard som Poddindex kunde leva upp till. Så när andra publicister byggt egna tekniska plattformar har vi använt oss av Libsyns internationella mätverktyg samt kompletterande undersökningar via Nepa. Att ansluta till Poddindex har därför inte varit ett brådskande alternativ. Men när Poddindex började anpassa sig efter IAB 2.0 kunde vi vara trygga med att byta leverantör”, säger Karolina Roslund.

I samband med att Perfect Day offentliggjorde sin statistik enligt den nya mätmetoden framgick också att Alex Schulmans och Sigge Eklunds podcast toppade Poddindex lista över de största kommersiella poddarna i Sverige den senaste veckan. Sett till samtliga poddar på listan ligger P3 Dokumentär fortsatt etta.

Läs fler artiklar
LÄS MER