Paradox tecknar kollektivavtal

Paradox
Paradox tecknar kollektivavtal

Paradox vd Ebba Ljungerud

Finwire / Breakit

"Det är extra glädjande att fler svenska techbolag ser fördelen med kollektivavtal", säger Ulrika Lindstrand från Sveriges Ingenjörer.

Gamingbolaget Paradox kommer att teckna kollektivavtal med fackförbunden Unionen och Sveriges Ingenjörer avseende alla bolagets studios i Sverige. Kollektivavtalen kommer att gälla alla Paradox anställda i Sverige inklusive dotterbolag. Avtalet förväntas tecknas före utgången av andra kvartalet. 

Marina Hedman, HR-chef på Paradox, säger att bolaget vuxit dramatiskt under de senaste åren.

”En organisation av vår storlek har olika typer av behov och vi måste säkerställa att alla våra anställda fortsätter att känna sig uppskattade och styrkta att forma bolaget, även när vår struktur skiftar mot större arbetsgrupper och projekt”, säger Marina Hedman i ett pressmeddelande. 

Det här innebär att Paradox blir en av de första större aktörerna inom spelutvecklingsbranschen att teckna kollektivavtal.

Sveriges Ingenjörers förbundsordförande Ulrika Lindstrand uttalar sig i en kommentar.

"Det är extra glädjande att fler svenska techbolag ser fördelen med kollektivavtal. Förmågan att rekrytera teknisk spetskompetens är en avgörande framgångsfaktor", säger Ulrika Lindstrand. 

Magne Skjæran är språkrör för Unionens fackklubb på Paradox.

"Att Paradox nu tecknar kollektivavtal stärker de redan goda relationerna mellan klubb och ledning och bidrar till bättre villkor och ökat inflytande på arbetsplatsen. Vi tror att andra bolag tar intryck av detta och kommer att fortsätta verka för fler kollektivavtal i spelbranschen", säger Magne Skjæran. 

I maj meddelade Paradox att de slår intäktsrekord.

"När vi under kvartalet nu slår intäktsrekord utan att lansera något nytt spel är det ännu en bekräftelse på hur värdefullt det är att ha en portfölj av spel med lång livslängd, starka varumärken och en engagerad och växande spelarbas. Detta har varit, och kommer fortsätta att vara, centralt i vår strategi", sa vd:n Ebba Ljungerud då.  

 

Läs fler artiklar
LÄS MER