MyMowo svettas inte i krisen – laddar för utlandssatsning

Mymowoträning

Frida Stein. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

”Det sker generellt en beteendeförändring där folk sköter träningen på andra sätt".

MyMowo har skapat en digital tjänst som gör det möjligt att träna hemma i vardagsrummet eller på resande fot. Plattformen samlar hundratals olika typer av pass som leds och utformas av svenska träningsprofiler.  

Bakom tjänsten, som lanserades i slutet av 2015, står Frida Stein och Mattias Rosberg. MyMowo samarbetar med många större företaget som vill erbjuda träning till sina klubbmedlemmar, som exempelvis Stadium och Apoteket Hjärtat. 

Frida Stein berättar att de sett ett rejält uppsving i antalet nya användare under 2020.

"Vi har en tillväxt gällande nya medlemmar de första fem månaderna i år på cirka 50 procent. Vi har även påbörjat samarbeten med nya större aktörer som SJ och Elgiganten", säger Frida Stein som inte vill uppge antalet medlemmar. 

Affärsmodell går ut på att kunderna betalar 149 kronor i månaden för fri tillgång till hela träningsutbudet, som består av allt från yoga till kondition och styrka.

”Det sker generellt en beteendeförändring där folk sköter träningen på andra sätt och kompletterar med den här typen av tjänster”, säger Frida Stein. 

Laddar för internationell expansion

I början av året fyllde bolaget på kassan med 6 miljoner kronor från investerare som E14 Invest, Aggregate Media och ett antal privata investerare. Nu gör sig MyMowo redo för att påbörja en internationell expansion och har som del i detta utökat styrelsen. 

Det handlar om Katarina Zell, tidigare vd hos Les Mills Nordic, som uppges ha gedigen erfarenhet av att bygga upp verksamheter på den europeiska marknaden. 

”I vår förändrade värld, och när vi snart kommer att befinna oss i ett nytt normalläge, är det verkligen aktuellt att supporta och motivera människor till rörelse och bättre hälsa. Jag ser fram emot att få vara med MyMowo i deras internationalisering", säger Katarina Zell.

Frida Stein säger att hon är glad över att välkomna Katarina Zell. Det är ännu inte beslutat hur den internationella strategin kommer att se ut. 

"Katarina tillför med sina erfarenheter från träningsindustrin ytterligare kompetens och kunskap till styrelsen och blir en viktig komponent för MyMowos satsning i nya länder", säger Frida Stein. 

Under 2019 omsatte Virtual Gym Sweden AB, som är bolaget bakom MyMowo, 1,6 miljoner kronor med ett minusresultat på 2,4 miljoner kronor. I år räknar bolaget med att dubbla omsättningen. Mymowo har tidigare tagit in 10 miljoner kronor av investerare som Almi Invest, Norrlandsfonden och Oscarsson Invest.

Rättelse: I en tidigare version av texten uppgavs felaktigt att Katarina Zell blir styrelseordförande. Det stämmer inte utan hon blir styrelseledamot.

Läs mer