Venue Retail Group ska avgöra eventuell likvidation efter kontrollbalansräkning

Venue Retail Group e-handel retail
Venue Retail Group ska avgöra eventuell likvidation efter kontrollbalansräkning

Jonas Ottosson, vd Venue Retail Group.

Finwire / Breakit

Klädkedjan kan hamna i likvidation.

I slutet av november förra året gick Venue Retail Group som bland annat äger kedjorna Rizzo, Morris och Accent in i rekonstruktion. Bolaget hade då en kvarts miljard i skulder. 

Sedan dess har det svängt ganska rejält. Först såg möjligheterna att klara rekonstruktionen goda ut men i mars slog corona-krisen till och bolaget tvingades ansöka om konkurs. Då uppgavs försäljningen ha minskat med 80 procent.

Men ansökan drogs tillbaka strax efter då man hade fått löften om ny finansiering.

Nu uppger bolaget att det ska pröva om bolaget ska gå i likvidation. Det uppger man i ett pressmeddelande. Den upprättade kontrollbalansräkningen visar att det egna kapitalet uppgår till 3.46 miljoner kronor, vilket att det understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet på 17,18 miljoner kronor.

”Styrelsen har med anledning därav beslutat att inom kort kalla till en extra bolagsstämma för att pröva om bolaget skall gå i likvidation - en första kontrollstämma”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Kallelsen kommer att publiceras inom kort.

Tidigare i år pratade vi med rekonstruktionsexperten Kent Hägglund som sköter Venue Retail Groups rekonstruktion. Han var övertygad om att den skulle lyckas.

Läs fler artiklar
LÄS MER