Daniel Eks utspel om protesterna i USA: ”Kommer inte vara tyst”

Spotify George Floyd
Daniel Eks utspel om protesterna i USA: ”Kommer inte vara tyst”

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Spotify och vd:n Daniel Ek ger sitt stöd till de som protesterar i USA.

Polisingripandet som ledde till afroamerikanen George Floyds död har resulterat i massiva protester runt om i USA de senaste dygnen. Över 4100 personer har gripits enligt AP, och både fredliga och våldsamma protester har förekommit i över 70 städer i USA.

Polisbilar har satts i brand, affärer plundrats och 40 städer har nu infört utegångsförbud.

I Los Angeles har katastroftillstånd utlysts och nationalgardet har kallats in, enligt BBC

Spotify tar ställning

Protesterna har fått mycket stort genomslag, även i sociala medier, och flera techföretag har uttryckt sitt stöd för protestanterna. Dara Khosrowshahi, vd på Uber, skriver exempelvis på Twitter att Uber visar solidaritet med USA:s svarta befolkning, och att de står bakom de fredliga posterna mot ”mot orättvisan och rasismen som har plågat vår nation för länge.”

Tim Cook, Apples vd, har i ett internt mejl också beskrivit George Floyds död som "chockerande" och meddelat att Apple bestämt sig för att donera pengar till organisationer som arbetar med bland annat människorättsfrågor, rapporterar Fortune.

En annan tech-vd som tagit ställning är den svenske Spotify-grundaren Daniel Ek. På Twitter skriver han att han är ”förskräckt av det våld och den orättvisa som drabbar svarta gång på gång. Spotify kommer inte att vara tysta.”

Han retweetade även ett inlägg från Spotifys officiella konto med budskapet att Spotify står bakom kampen mot rasism, orättvisa och ojämlikhet.

”Nu är inte tiden att vara tyst. Vi kommer fortsätta att använda kraften i vår plattform för att förstärka svarta röster så att de hörs.”

pic.twitter.com/nmJR8E7ZQN

— Spotify (@Spotify) May 30, 2020

 

Läs fler artiklar
LÄS MER