Ny Trump-tweet varnas: Glorifierar våld

Twitter Sociala medier
Ny Trump-tweet varnas: Glorifierar våld

Donald Trump, USA:s president. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Twitter utmanar presidenten igen.

Den amerikanske presidenten Donald Trumps krig mot hans favorit-sociala medium Twitter fortsätter. 

Trump skrev nyligen under en presidentorder som ändrar reglerna för sociala medier och ska göra det lättare att stämma dem. Det verkar ha varit en direkt reaktion på att Twitter faktakollade ett inlägg av presidenten som handlade om att poströstning ledde till valfusk.

Och nu har det alltså hänt igen. 

Ett inlägg från Trump om protesterna mot polisvåld i Minneapolis har fått en varningsmarkör och dolts. Enligt Twitter glorifierar tweeten våld.

Trycker man på inlägget går det dock att läsa. “Det kan vara i allmänhetens intresse att tweeten förblir tillgänglig”, skriver Twitter i en förklaring.

I sitt inlägg skrev Trump om de våldsamma protesterna i Minneapolis efter att en afroamerikansk man dödats i samband med ett polisingripande. Trump skrev bland annat "när plundringen börjar, så börjar skjutandet".

Har kritiserats av Mark Zuckerberg

Twitters policy har fått kritik från Facebook-grundaren Mark Zuckerberg. I flera uttalanden på torsdagen sa han att det inte var sociala mediers uppgift att faktagranska politiker.

”Det är en av de mest känsliga delarna i en demokrati och människor borde kunna se vad politiker har att säga”, sade Zuckerberg.

Läs fler artiklar
LÄS MER