Sök

Doktor.se stärker kassan med halv miljard

doktor.seDigital vårdcentralHälsa

Martin Lindman, vd Doktor.se. Foto: Istockphotos/press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ökar takten i nätläkarkampen: "Vi ser en ökad efterfrågan i hela världen".

I februari kunde Breakit avslöja att Doktor.se höll på att stänga en större investeringsrunda på ungefär 400 miljoner kronor.

Nu meddelar den svenska nätläkaren att rundan är stängd och totalt handlar det om 481,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Vi startade Doktor.se med missionen att kunna erbjuda fler människor trygg vård genom att göra hälso- och sjukvården friktionslös och mer effektiv. Den globala kris som nu pågår visar tydligt på den transformation som systemet behöver genomgå för att det ska bli hållbart och framtidssäkert,” säger Martin Lindman, vd och grundare av Doktor.se, i pressmeddelandet.

Fortsätter satsa på vårdcentraler

Doktor.se har tidigare tagit in stora summor kapital. Bland investerarna i den nya rundan finns exempelvis de tidigare ägarna Oriola och Bonnier Ventures.

Med investeringen följer en ökad satsning på fysiska vårdcentraler, samtidigt som bolaget fortsätter samarbeta med olika aktörer internationellt genom att erbjuda tillgång till sin tekniska plattform.

Nätläkaren har redan idag samarbeten med veterinärappen Anicura och det digitala brasilianska vårdbolaget Vivabem. Av pressmeddelandet framgår också att de för samtal om ytterligare samarbeten.

“Vår plattformsteknologi är en fullskalig lösning och vi ser en ökad efterfrågan från hela världen. Vi för just nu diskussioner om lansering på fyra större marknader bara under det närmaste året”, säger Martin Lindman.

Ökar förlusten

Enligt preliminära siffror som Di Digital har tagit del av omsatte Doktor.se ungefär 350 miljoner kronor under 2019. Samtidigt som förlusten landar på 145 miljoner kronor. Sajten rapporterar också att bolagets värdering i den senaste rundan uppgår till 1,7 miljarder kronor – det med kapitalet från den nya rundan inräknat.

Nyligen rapporterade vi på Breakit om att Doktor.se hade gjort flera stora förändringar i ledningen.

LÄS OCKSÅ: Lista: Här är Krys kända (och okända) ägare

Läs mer