Sök

Voi teamar upp med Blablacar i Frankrike

BlaBlaCarVoiElscooter

Foto: Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

"Vi har en gemensam fiende."

När städer över hela Europa stängde ner när corona-pandemin svepte över kontinenten innebar det stora problem för Voi.

När ingen fick vara ute var det såklart ingen som kunde susa fram på en elscooter heller.

När nu världen börjar öppnas upp gör även elsparkcyklarna comeback på storstädernas gator. I förra veckan berättade Voi att de är tillbaka i Stockholm och Uber-utmanaren Bolt meddelade också att de satsar på elsparkcyklar.

Nu tar Voi ett annat grepp i Frankrike där de teamar upp sig med bildelningstjänsten Blablacar. Blablacar har 18 miljoner användare i Frankrike som genom sitt konto där kan låsa upp en Voi.

"Voi och Blablacsar har en gemensam fiende: Ineffektivt användande av bilar och koldioxid-utsläpp", säger Nicolas Brusson vd och medgrundaregrundare på Blablacar.

"Med gemensamma krafter kan vi gå ett steg längre i att göra det enklare och smartare att förflytta sig i städerna".

Appen och elscootrarna i Frankrike kommer att prydas av båda bolagens varumärken och det kommer gå att låsa upp en Voi via Blablacars app.

"Genom att jobba tillsammans kan vi skapa det bästa av två världar samtidigt som båda bolagen kan fokusera på deras egna styrkor – det är en win-win-situation för alla", säger Fredrik Hjelm, vd på Voi i ett pressmeddelande.

Voi och Blablacar har inte bare en gemensam fiende utan delar också storägare, båda bolagen har Vostok New ventures högst upp på ägarlistan.

Läs mer